A tudósok rájöttek: kalóriadeficittel lehet fogyni

A tudósok rájöttek: kalóriadeficittel lehet fogyni

Akinek van tapasztalata, vagy tudása a tartós fogyás, formában tartott test területén, mindig fogja a fejét a nasizó fogyni vágyók kiszólásain, mert van, amit nem lehet megúszni. Csak úgy fogysz, ha több kakaót égetsz el, mint amennyit beviszel, és az, amennyit beviszel, matek, hiába hazudsz magadnak mindenfélét. Már kutatás is bizonyítja, hogy hazudtok magatoknak.

A kutatás azt vizsgálta egészséges alanyokon (ez fontos!), hogy van-e különbség az alanyok bevallott és valós kalóriabevitele, és testmozgásának mennyisége között.

Van.

Amikor azt mondod, te csak egy kis salátát eszel hetekig és nem fogysz egy grammot se, akkor hazudsz, vagy a salátád majonézes krumpli virslivel. 

A 224 vizsgált személyből 16 volt az, akik az általuk bevallott 1200 kalória bevitele mellett sem fogytak. Őket vizsgálták, a többiek pedig a kontrollcsoport lettek.

A 16 személy alapos kivizsgálása során semmiféle rendellenességet nem találtak a kutatók, anyagcseréjük nem volt úgy nevezett lassú, nem voltak betegek semmilyen tekintetben és a radai rossebb se átkozta el őket. Akkor miért nem fogytak???

Mert a szigorú étkezési naplózás során kiderült, az általuk 1200-nak gondolt kalória 2000 kalória, majdnem a duplája. 2000 kalóriával csak rendkívül intenzív sport mellett lehet fogyni, az egy irodistának inkább a hízókúra, mint bármi más.

Mielőtt hülyeségeket beszéltek, vezessetek szigorú étkezési naplót, mérjetek le mindent, az ördög ott lesz elásva. 

 

 

 

 

  • 2022.11.24

Szia uram, falu 260 ezer euróért? Érdekel?

Ennyiért Budapesten egy jobb lakást lehet venni.

  • 2022.04.11

Na jó, de mi az a tojás?

Biológiaóra, gyerekek, húsvéti különkiadás.

  • 2022.03.26

Hogyan keressünk elveszett tárgyakat?

Az első és legfontosabb: ne pánikolj!