Frusztrál a vidékizés? Testvérem, nézz magadba!

Frusztrál a vidékizés? Testvérem, nézz magadba!

Magyar nyelv értelmező kéziszótár: VIDÉK főnév -et, -e [ë, e] ... " 3. Az országnak minden városa, falva, minden tájéka, a fővárost kivéve. VIDÉKI II. főnév -t, -ek, (-je) [e, e] Vidéken (3) lakó v. élő személy. (néha tréfás v. gúnyos) 

Vidéki vagyok, ott is élek. Éltem több fővárosban, a magyarban is, nem keveset, mégis egész életemben vidéki voltam, amit pont lszrt mindenki. Mert én se foglalkoztam vele, nem próbáltam nem létező vidéki erényekkel felülkerekedni, vagy kitűnni. Nem volt téma, nincs itt vidékizés, hacsak nem provokálják.

Mert hányszor néztem és hallgattam végig társaságban a vidéki tesók öngerjesztő frusztrálódását, te jó ég, bejön, hozza a pokoli pálinkát, a krémesre szétdarált kolbászt, és nálunk vidéken van az igazi hazai!!! amúgy baromi sértő modorkodással levágja az asztalra. Így indít, hát anyám, itt nem nyerhetsz, ezek a budai urak ittak már nem házi pálinkát, és ettek már tökéletes kolbászt, az egyik majd nem asszertíven pozícionálja a piacon a borzalmadat, és erre rögtön azt fogod mondani, rohadt kényes pestiek, bezzeg vidéken nem is férfi, aki nem pitralonnal gargalizál. Pedig csak simán rossz a pálinkád, és sértő a viselkedésed.

Aztán iszol két ilyen rossz pálinkát, jössz a rohadt disznóvágással, hallod, én már annyi ilyen akciót riportoltam végig minden létező szakmai szemszögből, az ötvenből ha volt két korrektül levezényelt esemény (mindkettőt nagymenő PESTI séf vezetett), annyit foglalkoztem ezzel, hogy még bontani is tudok, lassan, de tudok, és legnagyobb nyugalommal mondom: a disznóvágás full gáz. Kényelmetlen, fárasztó, mocskos meló, hidegben botorkál egy csomó részeg, az egész placcon ha három ember tudja mit csinál, csak ez a koleszterinben tocsogó, impotens, macsó magyar kultúra plakátolja vele tele az országot, engedd el, nem azért nem mennek vágni a pestiek, mert puha a pöcsük, hanem mert általában nem jó ott lenni. Neked se jó, csak komfortos, a kettő meg sose zárta ki egymást.

A föld, a föld, igen, a disznóvágás után jön a föld, kár, hogy te se tudsz róla semmit a vidéki panelodban, vagy kertvárosi házadban, még konyhakerted sincs, legfeljebb te nem a körúti bringasáv mellett kocsizol be melóba, hanem egy haragoszöld búzatábla kísér, amit nem egy vidékit hallottam már lefüvezni, mert annyira tudja, mi az a föld, meg azon mi terem, és az hogy néz ki, melyik növekedési fázisban. Tegye már fel a kezét, aki a zabot meg tudja különböztetni a búzától, pedig lábon teljesen mások.

Meg hát a kutya, hogy bent van a kutya, meg sétáltatják, meg zacskóba szedik a kutyaszart, igen, akadjál ki, de már megint ott vagyunk, hogy téged zavarnak a pestiek, őket nem zavarják a te állattartási szokásaid, kivéve, ha azok a szokások törvénytelenek, például láncon van a kutyád, vagy nincs beoltva veszettség ellen, de ez az állatvédelem is úri pesti hóbort, persze, az.

Még ha csak a kutya, de a jószág, az az igazi, az a házi tojás, meg a csirke, csak tudnám miért van a szűken negyvenezres otthonkámban Tesco hiper, két Aldi, Lidl, Spar, meg épül az új Lidl, meg vannak hentesek, úgy hat darab, hát, hol az a sok jó hazai, amiről a buliban beszélsz? Most akkor nincs, vagy van, vagy mi van? Annyira nincs, hogy Pesten előbb kapok patika háztáji tojást, mint otthol, pedig az nem Maldon só, rohadjon meg, azért tényleg FEL kell mennem, hát felmegyek, na de a csirke pont nem brit kézműves marhaság, elvan az tanyán, hát de hol van?

Azt mondod a pestiek beképzeltek, mert kerested a 67A jelű buszt Rákospalotán és senki se segített? Majd ha minden nap 3 csöves és 2 fogatlan javasasszony akad a kabátujjadba, te is éberebb leszel, és kerülöd az interakciót. Nem beképzeltség ez, inkább éberség, senki se akar kést a májába, csajok pláne elhúznak köszönés nélkül, többségük látott már kéretlenül péniszt a villamoson, pedig az a szövetkabátos bácsi is csak a következő megálló felől érdeklődött.

Hogy ugyanolyan fizetések és lehetőségek kellenek vidékre? Egyenlő feltételeket és életszínvonalat akarsz? Tudod mik azok? Mert az ipart már nem akarod a vele együtt érkező mindennemű szennyezéssel és idegen arcokkal, akik kinyírják a biztonságos akolmelegedet. Dehogy akarod, ahova megérkezett, kérdezd csak meg azokat a vidéki tesókat, szeretik a lehetőségeket, vagy kérik vissza a tanyát, ahol életed végéig járhatsz a nagy dízellel, van hova leparkolnod, ahol fizetsz érte, ott is két forint, ismered a polgit, tudják ki az apád, mindenkit ismersz, és ők már azelőtt tudják mit csibészkedsz, mielőtt megtetted, a balesetin nincsenek háromezren, a turiban kétszáz egy farmer, a kávézóban háromszáz a kávé és a kölyköd hazasétál éjfélkor a házibuliból. Szerintem ezeknek lehetne akár örülni is, és ezeknek az árát fizeted.

Még valami, ez a felmegyek, lemegyek kérdés. Az ország nagy része délebbre van Budapesttől, erre gondoltatok már?

 

 

 

 

 

 

  • 2022.11.24

Szia uram, falu 260 ezer euróért? Érdekel?

Ennyiért Budapesten egy jobb lakást lehet venni.

  • 2022.04.11

Na jó, de mi az a tojás?

Biológiaóra, gyerekek, húsvéti különkiadás.

  • 2022.03.26

Hogyan keressünk elveszett tárgyakat?

Az első és legfontosabb: ne pánikolj!