1 l növényi ital 20 forintból, 10 perc alatt

1 l növényi ital 20 forintból, 10 perc alatt

Bárki normálisnak tartja, hogy a növényi italok legjobb esetben, akciósan és nagy szerencsével is 400 Forintba kerülnek literenként? Hát én nem. 

A növényi ital készítő gépek ára is komikus, meg eleve utálom az egyfunkciós gépeket, foglalják a helyet, nem túl hasznos létükkel szennyezik a környezetet. Nem, nem fogok szétfőtt rizst harisnyán keresztül préselgetni. 

Inkább fogtam egy zacskó zablisztet, majd egy rizslisztet is, és a kérdés rövidre van zárva.

  • 1 l víz
  • 30 g zabliszt, vagy rizsliszt, utóbbi lehet teljes kiőrlésű is. Fogok kísérletezni más lisztekkel, árpamaláta különösen érdekel, egy jó füstölt malátaliszt biztosan extrás végeredményt ad, sörfőző szaküzletekben lehet vásárolni, rendelni
  • nem ízesítettem, de semmi akadálya, vanília, fahéj, cukor, kinek mire van igénye

A vizet felforraltam. A lisztet egy tálban egy habverővel simára kevertem egy merőkanál hozzámert forró vízzel. A lobogó vízhez öntöttem, folyamatosan keverve felforraltam, sóztam. Egy befőttesüvegbe töltöttem és ott hagytam kihűlni, majd hűtőszekrényben 4 C fokon ott is tárolom.

20 Forint volt. Rizsből megvan 40 Forint is. 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.