Három alapanyag a zseni tészta: aglio e olio

Három alapanyag a zseni tészta: aglio e olio

Amilyen egyszerű, annyira finom recept.

  • 300 g durumspagetti 
  • 3 gerezd fokhagyma megpucolva
  • 70 g extra szűz olívaolaj (a recept lelke, minél jobb az olaj, annál csodásabb a végeredmény)

A fokhagymát áttetsző szeletekre vágom.

Egy nagy serpenyőbe öntöm az olajat, alacsony lángon felmelegítem és pár percig melegítem benne a fokhagymát, ne piruljon, éppen csak gyöngüljön meg. 

A tésztát sós vízben fogkeményre főzöm, leszűröm, a serpenyőbe borítom, és összeforgatom alacsony lángon a fokhagymás olajjal. Tálalom.

Egy teáskanál csilivel kiegészítve - a melegítéshez kell azt is adni- készen van az aglio olio peperoncino. 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.