Három alapanyag a zseni tészta: aglio e olio

Három alapanyag a zseni tészta: aglio e olio

Amilyen egyszerű, annyira finom recept.

  • 300 g durumspagetti 
  • 3 gerezd fokhagyma megpucolva
  • 70 g extra szűz olívaolaj (a recept lelke, minél jobb az olaj, annál csodásabb a végeredmény)

A fokhagymát áttetsző szeletekre vágom.

Egy nagy serpenyőbe öntöm az olajat, alacsony lángon felmelegítem és pár percig melegítem benne a fokhagymát, ne piruljon, éppen csak gyöngüljön meg. 

A tésztát sós vízben fogkeményre főzöm, leszűröm, a serpenyőbe borítom, és összeforgatom alacsony lángon a fokhagymás olajjal. Tálalom.

Egy teáskanál csilivel kiegészítve - a melegítéshez kell azt is adni- készen van az aglio olio peperoncino. 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.