- Címkék:
- saláta
- vegán
- rakott étel
- római saláta
Mivel a római saláta ízletes, kifejezetten kesernyés, ezért édeskés mandulával, zabbal, jázminrizzsel és mazsolával raktam össze, gondoltam azok jól kiegészítik. És tényleg.
- 2 fej római saláta (vagy cikória, radicchio se lehet rossz!)
- 1 marék mazsola vízben fél órára beáztatva
- 1 marék szárazon lepirított zabpehely
- 5 dkg jázminrizs
- 2 db édes körte felszeletelve és a sütőben külön megsütve 180 C fokon amíg megsül, kb 30 perc
- 1 l zabital, vagy tej, ki mivel él
- 10 dkg dióolaj, vagy olvasztott vaj
- 10 dkg szilánkosra vágott mandula a végén megszórni
- só
A salátát megmostam, leveleire szedtem, és lerétegeztem a mazsolával, rizzsel, körtével. A rétegeket sóztam, a végén felöntöttem a folyadékkal, a tetejét meglocsoltam a zsiradékkal, és 180 C fokos sütőben egy órát sütöttem, addig megpuhult a rizs, de addig kell sütni, amígy a rizs elkészül. Az alján és a tetején salátalevél legyen. Ha nagyon szárad a teteje, az aljáról, oldaláról kanalazva lehet locsolgatni.
Amikor elkészült, pihentettem fél órát.
Tálalásnál megszórtam mandulával. Hidegen jobb, csiliszósszal is jó.