Bodzavirággal
Az érett, pollennel teli virágokkal teletömöm a poharat és ráöntöm a tonikot, kicsit összerázom. Több ráöntést is elbír és lágyan ízesít a virág, nagyon finomak együtt. Virágot most bárhol szedsz.
Fenyővel
Egy marék fiatal fenyőrügyet egy kevés tonikkal kikeverve -hogy vigye az eszköz- pépesre botmixerezek, leszűröm egy ruhán, egy pohár aljába öntök két evőkanállal a fenyős léből, ráöntöm a tonikot. Fergeteges variáció a szűz gintonicra.
Sörrel
Sima lágerrel felesben, akár alkoholmentessel is. Elég egyszerű alapitel, a kilencvenes években kérték tőlem osztrák vendégek, azóta is ritkán látom, pedig korrekt kis örömforrás.
Amúgy egy kiműveltebb tonikkal biztosan lehetne izgalmas párosítási kísérleteket is folytatni, például egy kávés stout és egy jó minőségű tonik elég jó ötletnek tűnik.
Kávéval és naranccsal
A pár éve nagyot menő tonik és presszó narancshéjjal erősítve. Rendkívül frissítő, üdítő.
Levendulával
Ó, hogyne.
Mentával
Klasszikus.
Citromfűvel és citrusokkal
Elég alap kombináció ez is, attól még nem hagynám ki.
Boróka
Jó, ehhez nem sok ész kellett, de ha szűz gintonicot akarsz, semmi sem áll utadba. Egy marék borókát ledarálok, felfőzöm ugyanannyi cukorral és egy kevés vízzel, leszűröm és a tonikot ízesítem vele.
Fekete bors, lehetőleg citrusos típus
Pont mint a boróka, és sok citrom.
Uborka
Uborkás víz helyett uborkás tonik.
Fahéj
Jól is néz ki, ad is bele egy kis extrát.