- Címkék:
- 3 alapanyag
- sajt
- 1 rész zsíros, nem túl erős ízű sajt (pl.: ementáli, gouda, cheddar, mozzarella, trappista)
- 1 rész durvára vágott leveles zöldség (spenót, kel, mángold), vagy durvára reszelt gyökérzöldség, vagy párolt gomba, de lehet pl spenót és gomba felesben is
- kb. 1/4 rész főtt és kissé megszikkasztott, mozsárban megtört rizs, ami helyettesíthető mozsárban durvára összetört keksszel, puffasztott gabonaszelettel, zsemlemorzsával is, mind elbírja, megengedő étel, a végeredmény más-más karakter lesz. A mennyiséget elsősorban a zöldség nedvességtartalma adja majd meg.
- só
- fűszerezhető ízlés és sajt és zöldség függvényében, a szerencsendió pl. szinte biztosan jó bele
A sajtot nagylyukú reszelőn lereszelem, egy nagy lábosban lassan melegítve elkeverem a zöldséggel, olvadjon a sajt, akkor elkeverem annyi rizzsel/amit a fentiekből használok hozzá hogy éppen formázható legyen.
Vizes kézzel gombócokat formázok belőle és tálalom, jó melegen, de hidegen is, jól dobozolható étel.