3 alapanyagból gyors és komplett fogás: sajtgolyó

3 alapanyagból gyors és komplett fogás: sajtgolyó

Gyorsan elkészül, hidegen és melegen is jó, felveszi a maradék rizst, kekszet vagy soha el nem fogyó puffasztott rizsszeletet és sokféleképpen variálható a rizsgolyó.

  • 1 rész zsíros, nem túl erős ízű sajt (pl.: ementáli, gouda, cheddar, mozzarella, trappista)
  • 1 rész durvára vágott leveles zöldség (spenót, kel, mángold), vagy durvára reszelt gyökérzöldség, vagy párolt gomba, de lehet pl spenót és gomba felesben is
  • kb. 1/4 rész főtt és kissé megszikkasztott, mozsárban megtört rizs, ami helyettesíthető mozsárban durvára összetört keksszel, puffasztott gabonaszelettel, zsemlemorzsával is, mind elbírja, megengedő étel, a végeredmény más-más karakter lesz. A mennyiséget elsősorban a zöldség nedvességtartalma adja majd meg.
  • fűszerezhető ízlés és sajt és zöldség függvényében, a szerencsendió pl. szinte biztosan jó bele

A sajtot nagylyukú reszelőn lereszelem, egy nagy lábosban lassan melegítve elkeverem a zöldséggel, olvadjon a sajt, akkor elkeverem annyi rizzsel/amit a fentiekből használok hozzá hogy éppen formázható legyen. 

Vizes kézzel gombócokat formázok belőle és tálalom, jó melegen, de hidegen is, jól dobozolható étel.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.