- Címkék:
- gyomnövény
- vad zöldség
- porcsin
Ami a legmenőbb, a kövér porcsin (Portulaca oleracea) a linolénsavban (omega-3 zsírsav) leggazdagabb növény, vegánok, vegetáriánusok, egyetek porcsint.
A porcsin kicsit savanykás, lédús zöldség, kicsit a spenótra emlékeztet így spenót módra bármikor elkészíthető. Hőkezelve se rossz, de frissen, nyersen az igazi, úgy marad meg frissítő állaga.
Zöldborsóval
A klasszikus zöldborsófőzelékre feltétnek rakom (recept itt). Nagyon illik az édes zöldborsóhoz friss savanykássága.
![](/data/articles/71/713/article-71328/porcsin05_fit_800x10000.jpg?key=7cefdee335f66b38361ee9872e4336d7)
Levesbetétnek
Ázsiai hangulatú levesekbe tálaláskor kiváló zöldség. A levesre recept itt.
![](/data/articles/71/713/article-71328/porcsin04_fit_800x10000.jpg?key=a66394828d17626608e6c72d8a9e1dc7)
Pirítva
A megmosott porcsint egy evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolajon öt percig rázogatva pirítom, sózom, paradicsommal és csiliszósszal tálalom.
![](/data/articles/71/713/article-71328/porcsin02_fit_800x10000.jpg?key=1eb2d5396a06178e5f61c150fa5514d9)
Hummusszal, joghurttal, mandulával és citrommal
A megmosott, száráról letépkedett porcsinleveleket görög joghurttal, humusszal (recept itt), és sós mandulával tálalom, frissen facsart citromlével meglocsolom.
![](/data/articles/71/713/article-71328/porcsin03_fit_800x10000.jpg?key=c3d2c17a3bb6c6878db84c14b5d6b3f6)
Itt még sok vadon termő növény receptet találsz tyúkhúrral, csalánnal, komlóval egyebekkel.