- Címkék:
- gyomnövény
- vad zöldség
- porcsin
Ami a legmenőbb, a kövér porcsin (Portulaca oleracea) a linolénsavban (omega-3 zsírsav) leggazdagabb növény, vegánok, vegetáriánusok, egyetek porcsint.
A porcsin kicsit savanykás, lédús zöldség, kicsit a spenótra emlékeztet így spenót módra bármikor elkészíthető. Hőkezelve se rossz, de frissen, nyersen az igazi, úgy marad meg frissítő állaga.
Zöldborsóval
A klasszikus zöldborsófőzelékre feltétnek rakom (recept itt). Nagyon illik az édes zöldborsóhoz friss savanykássága.
Levesbetétnek
Ázsiai hangulatú levesekbe tálaláskor kiváló zöldség. A levesre recept itt.
Pirítva
A megmosott porcsint egy evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolajon öt percig rázogatva pirítom, sózom, paradicsommal és csiliszósszal tálalom.
Hummusszal, joghurttal, mandulával és citrommal
A megmosott, száráról letépkedett porcsinleveleket görög joghurttal, humusszal (recept itt), és sós mandulával tálalom, frissen facsart citromlével meglocsolom.
Itt még sok vadon termő növény receptet találsz tyúkhúrral, csalánnal, komlóval egyebekkel.