A bundás kenyerek királya: a francia

A bundás kenyerek királya: a francia

Bár édessége miatt főzelékre feltétnek nem az igazi, a french toast, avagy francia bundás kenyér főételnek is beillik egy könnyű zöldségleves után. 

  • 4 db szikkadt, vastag szelet kalács, vagy briós
  • 2 db egész tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 tkanál őrölt fahéj
  • 1 ekanál méz
  • 5 dkg vaj

A tejet simára keverem a tejszínnel és a tojásokkal, a mézzel, a fahéjjal, sózom. A szikkadt kalácsokat belenyomkodon, szívják magukat nagyon puhára. Ezt akár meg lehet csinálni előző nap is és egy zárható dobozban a hűtőszekrényben tárolni.  

A vajat felolvasztom, és a szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütöm benne. Kívül ropog, belül szaftos, egyszerű desszertnek is beillik. 

A fahéj elhagyásával egy különösen finom bundás kenyeret kapunk, amely a sós felhasználási lehetőségeknek -főzelék feltét, önálló étel- is megfelel. 

A képen juharsziruppal és joghursajttal tálalva, a joghurtsajt így készül:

  • 2021.03.03

Így lesz csinos az amerikai palacsintád

Az amerikait kicsit máshogy kell sütni, mint a másikat, mert a tésztája vastagabb, merevebb. Mutatjuk, hogyan van az a máshogy. 

  • 2021.03.02

A paplanos rántott hús titka

Egy jó rántott hús bundája gyönyörűen elemelkedik a hústól, de miért? És hogyan? 

  • 2021.03.01

Paprikás krumpi laskagombával

Annyi mindennel fel lehet dobni a paprikás krumplit, és a pirított gomba még a kolbászt is magasan veri.