A bundás kenyerek királya: a francia

A bundás kenyerek királya: a francia

Bár édessége miatt főzelékre feltétnek nem az igazi, a french toast, avagy francia bundás kenyér főételnek is beillik egy könnyű zöldségleves után. 

  • 4 db szikkadt, vastag szelet kalács, vagy briós
  • 2 db egész tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 tkanál őrölt fahéj
  • 1 ekanál méz
  • 5 dkg vaj

A tejet simára keverem a tejszínnel és a tojásokkal, a mézzel, a fahéjjal, sózom. A szikkadt kalácsokat belenyomkodon, szívják magukat nagyon puhára. Ezt akár meg lehet csinálni előző nap is és egy zárható dobozban a hűtőszekrényben tárolni.  

A vajat felolvasztom, és a szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütöm benne. Kívül ropog, belül szaftos, egyszerű desszertnek is beillik. 

A fahéj elhagyásával egy különösen finom bundás kenyeret kapunk, amely a sós felhasználási lehetőségeknek -főzelék feltét, önálló étel- is megfelel. 

A képen juharsziruppal és joghursajttal tálalva, a joghurtsajt így készül:

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.