- Címkék:
- french toast
- bundás kenyér
- 4 db szikkadt, vastag szelet kalács, vagy briós
- 2 db egész tojás
- 1 dl tej
- 1 dl tejszín
- 1 tkanál őrölt fahéj
- 1 ekanál méz
- só
- 5 dkg vaj
A tejet simára keverem a tejszínnel és a tojásokkal, a mézzel, a fahéjjal, sózom. A szikkadt kalácsokat belenyomkodon, szívják magukat nagyon puhára. Ezt akár meg lehet csinálni előző nap is és egy zárható dobozban a hűtőszekrényben tárolni.
A vajat felolvasztom, és a szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütöm benne. Kívül ropog, belül szaftos, egyszerű desszertnek is beillik.
A fahéj elhagyásával egy különösen finom bundás kenyeret kapunk, amely a sós felhasználási lehetőségeknek -főzelék feltét, önálló étel- is megfelel.
A képen juharsziruppal és joghursajttal tálalva, a joghurtsajt így készül: