Mit lehet készíteni a zöld paradicsomból?

Mit lehet készíteni a zöld paradicsomból?

Mielőtt bedobjátok a komposztba az első fagyok beállta előtt leszedett, soha be nem érő zöld paradicsomokat, adjátok nekem, vagy készítsetek belőle ennivalót. 

Fontos!

Ész nélkül nem bezabálni belőle, a zöld paradicsom szolanint tartalmaz, így 1/2 kg zöld paradicsomnál több elfogyasztása mérgezési tüneteket okozhat. 

 
Az alap: savanyúság

Recept a linken, nálunk otthon ez a csúcs, a klasszikus, az alap. Savanyításra termett. 

A másik alap: megsütni

Én sülten is a fenti felöntőlével elrakom savanyúnak, de sültek, halak mellé kiváló köret frissen sütve.

A paradicsomokat megmosom, 1 cm széles szeletekre vágom és egy kiolajozott serpenyőben közepes lángon mindkét oldalukat aranybarnára sütöm.

Rántani is lehet, hogy ne lehetne. 

Lekvár 

Ahogy az érett, úgy a zöld paradicsom is finom lekvár, érdemes csilagánizzsal, fahéjjal, szegfűszeggel fűszerezni és sültek, vadhúsok, halak, sajtok mellé adni, mert nem azt a vajas kenyérre kenős fajta lekvárt adja, sokkal pikánsabbat. 

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.