- Címkék:
- paradicsom
- zöld paradicsom
- svanyúság
Fontos!
Ész nélkül nem bezabálni belőle, a zöld paradicsom szolanint tartalmaz, így 1/2 kg zöld paradicsomnál több elfogyasztása mérgezési tüneteket okozhat.
Az alap: savanyúság
Recept a linken, nálunk otthon ez a csúcs, a klasszikus, az alap. Savanyításra termett.
A másik alap: megsütni
Én sülten is a fenti felöntőlével elrakom savanyúnak, de sültek, halak mellé kiváló köret frissen sütve.
A paradicsomokat megmosom, 1 cm széles szeletekre vágom és egy kiolajozott serpenyőben közepes lángon mindkét oldalukat aranybarnára sütöm.
Rántani is lehet, hogy ne lehetne.
Lekvár
Ahogy az érett, úgy a zöld paradicsom is finom lekvár, érdemes csilagánizzsal, fahéjjal, szegfűszeggel fűszerezni és sültek, vadhúsok, halak, sajtok mellé adni, mert nem azt a vajas kenyérre kenős fajta lekvárt adja, sokkal pikánsabbat.