Mit lehet készíteni a zöld paradicsomból?

Mit lehet készíteni a zöld paradicsomból?

Mielőtt bedobjátok a komposztba az első fagyok beállta előtt leszedett, soha be nem érő zöld paradicsomokat, adjátok nekem, vagy készítsetek belőle ennivalót. 

Fontos!

Ész nélkül nem bezabálni belőle, a zöld paradicsom szolanint tartalmaz, így 1/2 kg zöld paradicsomnál több elfogyasztása mérgezési tüneteket okozhat. 

 
Az alap: savanyúság

Recept a linken, nálunk otthon ez a csúcs, a klasszikus, az alap. Savanyításra termett. 

A másik alap: megsütni

Én sülten is a fenti felöntőlével elrakom savanyúnak, de sültek, halak mellé kiváló köret frissen sütve.

A paradicsomokat megmosom, 1 cm széles szeletekre vágom és egy kiolajozott serpenyőben közepes lángon mindkét oldalukat aranybarnára sütöm.

Rántani is lehet, hogy ne lehetne. 

Lekvár 

Ahogy az érett, úgy a zöld paradicsom is finom lekvár, érdemes csilagánizzsal, fahéjjal, szegfűszeggel fűszerezni és sültek, vadhúsok, halak, sajtok mellé adni, mert nem azt a vajas kenyérre kenős fajta lekvárt adja, sokkal pikánsabbat. 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.