Mit lehet készíteni a zöld paradicsomból?

Mit lehet készíteni a zöld paradicsomból?

Mielőtt bedobjátok a komposztba az első fagyok beállta előtt leszedett, soha be nem érő zöld paradicsomokat, adjátok nekem, vagy készítsetek belőle ennivalót. 

Fontos!

Ész nélkül nem bezabálni belőle, a zöld paradicsom szolanint tartalmaz, így 1/2 kg zöld paradicsomnál több elfogyasztása mérgezési tüneteket okozhat. 

 
Az alap: savanyúság

Recept a linken, nálunk otthon ez a csúcs, a klasszikus, az alap. Savanyításra termett. 

A másik alap: megsütni

Én sülten is a fenti felöntőlével elrakom savanyúnak, de sültek, halak mellé kiváló köret frissen sütve.

A paradicsomokat megmosom, 1 cm széles szeletekre vágom és egy kiolajozott serpenyőben közepes lángon mindkét oldalukat aranybarnára sütöm.

Rántani is lehet, hogy ne lehetne. 

Lekvár 

Ahogy az érett, úgy a zöld paradicsom is finom lekvár, érdemes csilagánizzsal, fahéjjal, szegfűszeggel fűszerezni és sültek, vadhúsok, halak, sajtok mellé adni, mert nem azt a vajas kenyérre kenős fajta lekvárt adja, sokkal pikánsabbat. 

 

  • 2020.12.05

Gyümölcshab készítése

Nem egy rakétatudomány, jól megválasztott alapanyaggal mégis elég népszerű a gyümölcshab, akár ünnepi asztalra is oda lehet rakni.

  • 2020.12.04

Ne becsüld le a laskagombát, csodás alapanyag!

A legkönnyebben beszerezhető gombák közé tartozik a laska, és rugalmas állaga, finom íze sok lehetőséget ad az elkészítésére. 

  • 2020.12.03

Miért nem eszünk gyümölcsöt desszertnek?

Tulajdonképpen mindegy ki miért nem, csak gondoltam szólok, van ez a lehetőség, éljetek vele, főleg a nagy hajtásban jó szolgálatot tesz néhány pikánsabb ízű gyümölcs kicsumázva, felszeletelve, étkezés után, bejgli helyett.