Mit lehet készíteni a zöld paradicsomból?

Mit lehet készíteni a zöld paradicsomból?

Mielőtt bedobjátok a komposztba az első fagyok beállta előtt leszedett, soha be nem érő zöld paradicsomokat, adjátok nekem, vagy készítsetek belőle ennivalót. 

Fontos!

Ész nélkül nem bezabálni belőle, a zöld paradicsom szolanint tartalmaz, így 1/2 kg zöld paradicsomnál több elfogyasztása mérgezési tüneteket okozhat. 

 
Az alap: savanyúság

Recept a linken, nálunk otthon ez a csúcs, a klasszikus, az alap. Savanyításra termett. 

A másik alap: megsütni

Én sülten is a fenti felöntőlével elrakom savanyúnak, de sültek, halak mellé kiváló köret frissen sütve.

A paradicsomokat megmosom, 1 cm széles szeletekre vágom és egy kiolajozott serpenyőben közepes lángon mindkét oldalukat aranybarnára sütöm.

Rántani is lehet, hogy ne lehetne. 

Lekvár 

Ahogy az érett, úgy a zöld paradicsom is finom lekvár, érdemes csilagánizzsal, fahéjjal, szegfűszeggel fűszerezni és sültek, vadhúsok, halak, sajtok mellé adni, mert nem azt a vajas kenyérre kenős fajta lekvárt adja, sokkal pikánsabbat. 

 

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.

  • 2021.02.24

Krumplis tészta nagyon újragondolva

Burgonya, barnított vaj, tészta -lasagne, vagy lebbencs- és kész a hóvégi, szerethető és spórolós főétel.

  • 2021.02.24

Rizs chips olcsón, olaj nékül

A riszből készült chipsek meghökkentően drágák, de ezeket otthon is el lehet készíteni és aki még olajat sem akar látni rajta, az se baj.