Joghurtsajt készítése

Joghurtsajt készítése

Olcsó, könnyen elkészíthető, változatosan ízesíthető alapanyag a joghurtsajt, érdemes belefogni. 

Kevéssel nem érdemes bíbelődni, a megadott alapanyag mennyisége kiindulásnak jó. 

  • 1 l natúr görög joghurt /krémjoghurt a termék ne tartalmazzon semmilyen adalékanyagot, tej, tejszín, joghurtkultúra legyen csak az összetevők között
  • egy teljesen tiszta, szagtalan konyharuha
  • lábos fedővel

A konyharuhát a lábos tetejére fektetem, minden oldalon bőven lógjon ki. Beleöntöm a joghurtot, lefedem és a ruha oldalait annyira felhúzom, hogy a joghurt lógjon, csepegjen, rárakok egy fedőt és rákötöm a ruha sarkait.

Lehet úgy is, hogy a mosogatóba egy mély tálba rakom a konyharuhát, oldalain lógjon ki, beleöntöm a joghurtot és a ruha sarkait egy fakanálra kötöm és a fakanalat rakom a lábosra hogy oda csöpögjön.

4-5 órát hagyom csöpögni, majd a ruha egyre szorosabbra csavarásával kiszorítok belőle még több nedvességet. 

A benne maradt sűrű krémet összegomolygatom, és zárható dobozban tárolom a hűtőszekrényben.

Magában is fogyasztható friss zöldségekkel, és ízesíthető:

  • finomra vágott zöldfűszerekkel
  • szétnyomkodott fokhagymával
  • szétnyomkodott kéksajttal
  • mézzel

 

 

  • 2021.02.26

Hóvégi menük: olcsó, takarékos és gazdaságos

Itt a hónap és a tél vége is, így menüsorozatunk utolsó téli számában spórolós menüket állítottunk össze. A hentest nem nagyon kell miatta zaklatni, és a rengeteg zöldség nem csak a pénztárcánkat kíméli, de a szervezetünknek is jót tesz így tél végén.

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.

  • 2021.02.24

Krumplis tészta nagyon újragondolva

Burgonya, barnított vaj, tészta -lasagne, vagy lebbencs- és kész a hóvégi, szerethető és spórolós főétel.