- Címkék:
- sajt
- joghurtsajt
- tejtermék
Kevéssel nem érdemes bíbelődni, a megadott alapanyag mennyisége kiindulásnak jó.
- 1 l natúr görög joghurt /krémjoghurt a termék ne tartalmazzon semmilyen adalékanyagot, tej, tejszín, joghurtkultúra legyen csak az összetevők között
- egy teljesen tiszta, szagtalan konyharuha
- lábos fedővel
A konyharuhát a lábos tetejére fektetem, minden oldalon bőven lógjon ki. Beleöntöm a joghurtot, lefedem és a ruha oldalait annyira felhúzom, hogy a joghurt lógjon, csepegjen, rárakok egy fedőt és rákötöm a ruha sarkait.
Lehet úgy is, hogy a mosogatóba egy mély tálba rakom a konyharuhát, oldalain lógjon ki, beleöntöm a joghurtot és a ruha sarkait egy fakanálra kötöm és a fakanalat rakom a lábosra hogy oda csöpögjön.
4-5 órát hagyom csöpögni, majd a ruha egyre szorosabbra csavarásával kiszorítok belőle még több nedvességet.
A benne maradt sűrű krémet összegomolygatom, és zárható dobozban tárolom a hűtőszekrényben.
Magában is fogyasztható friss zöldségekkel, és ízesíthető:
- finomra vágott zöldfűszerekkel
- szétnyomkodott fokhagymával
- szétnyomkodott kéksajttal
- mézzel