Joghurtsajt készítése

Joghurtsajt készítése

Olcsó, könnyen elkészíthető, változatosan ízesíthető alapanyag a joghurtsajt, érdemes belefogni. 

Kevéssel nem érdemes bíbelődni, a megadott alapanyag mennyisége kiindulásnak jó. 

  • 1 l natúr görög joghurt /krémjoghurt a termék ne tartalmazzon semmilyen adalékanyagot, tej, tejszín, joghurtkultúra legyen csak az összetevők között
  • egy teljesen tiszta, szagtalan konyharuha
  • lábos fedővel

A konyharuhát a lábos tetejére fektetem, minden oldalon bőven lógjon ki. Beleöntöm a joghurtot, lefedem és a ruha oldalait annyira felhúzom, hogy a joghurt lógjon, csepegjen, rárakok egy fedőt és rákötöm a ruha sarkait.

Lehet úgy is, hogy a mosogatóba egy mély tálba rakom a konyharuhát, oldalain lógjon ki, beleöntöm a joghurtot és a ruha sarkait egy fakanálra kötöm és a fakanalat rakom a lábosra hogy oda csöpögjön.

4-5 órát hagyom csöpögni, majd a ruha egyre szorosabbra csavarásával kiszorítok belőle még több nedvességet. 

A benne maradt sűrű krémet összegomolygatom, és zárható dobozban tárolom a hűtőszekrényben.

Magában is fogyasztható friss zöldségekkel, és ízesíthető:

  • finomra vágott zöldfűszerekkel
  • szétnyomkodott fokhagymával
  • szétnyomkodott kéksajttal
  • mézzel

 

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.