Joghurtsajt készítése

Joghurtsajt készítése

Olcsó, könnyen elkészíthető, változatosan ízesíthető alapanyag a joghurtsajt, érdemes belefogni. 

Kevéssel nem érdemes bíbelődni, a megadott alapanyag mennyisége kiindulásnak jó. 

  • 1 l natúr görög joghurt /krémjoghurt a termék ne tartalmazzon semmilyen adalékanyagot, tej, tejszín, joghurtkultúra legyen csak az összetevők között
  • egy teljesen tiszta, szagtalan konyharuha
  • lábos fedővel

A konyharuhát a lábos tetejére fektetem, minden oldalon bőven lógjon ki. Beleöntöm a joghurtot, lefedem és a ruha oldalait annyira felhúzom, hogy a joghurt lógjon, csepegjen, rárakok egy fedőt és rákötöm a ruha sarkait.

Lehet úgy is, hogy a mosogatóba egy mély tálba rakom a konyharuhát, oldalain lógjon ki, beleöntöm a joghurtot és a ruha sarkait egy fakanálra kötöm és a fakanalat rakom a lábosra hogy oda csöpögjön.

4-5 órát hagyom csöpögni, majd a ruha egyre szorosabbra csavarásával kiszorítok belőle még több nedvességet. 

A benne maradt sűrű krémet összegomolygatom, és zárható dobozban tárolom a hűtőszekrényben.

Magában is fogyasztható friss zöldségekkel, és ízesíthető:

  • finomra vágott zöldfűszerekkel
  • szétnyomkodott fokhagymával
  • szétnyomkodott kéksajttal
  • mézzel

 

 

  • 2020.12.01

A földimogyoróvaj minek van?

A földimogyoróvaj kiváló szendvicskrém csak úgy magában, remekül lehet vele fűszerezni, egyes esetekben még a zsiradékot is ki lehet vele váltani innen-onnan. 

  • 2020.11.29

Sütésmentes ünnep: füstölt sós, kávés csokoládékrém

Nem kell beleszakadni az ünnepekbe, pláne ebben az évben nem, ezért sok, rendkívül egyszerű és annál finomabb fogást sorolunk karácsonyig. 

  • 2020.11.28

Sütés-főzésmentes ünnep I: krémes és gyümölcsös torta

Idén sem vagyunk hajlandóak beleszakadni az ünnepekbe, ezért sok olyan receptet mutatunk, amelyek egy teakonyhában is összeállíthatók, és alkalmasak vendégvárásra, vagy vendégségbe szállításra. Rengeteg ilyen van, úgyhogy mától nálunk ami mentes, az belehalás-mentes.