Gyümölcshab készítése

Gyümölcshab készítése

Nem egy rakétatudomány, jól megválasztott alapanyaggal mégis elég népszerű a gyümölcshab, akár ünnepi asztalra is oda lehet rakni.

  • 2 dl habtejszín (főzőtejszín soha nem fog felverődni, minden másnak meg nem megfelelő az íze)
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 marék karakteres gyümölcs: eper, málna, kökény, csipkebogyó, pürésítve, ha fagyasztott, akkor lecsöpögtetve és pürésítve

A habtejszínt behűtöm, majd a cukorral kemény habbá verem és beleforgatom a gyümölcsöt, rögtön tálalom.

 

 

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.

  • 2021.02.24

Krumplis tészta nagyon újragondolva

Burgonya, barnított vaj, tészta -lasagne, vagy lebbencs- és kész a hóvégi, szerethető és spórolós főétel.

  • 2021.02.24

Rizs chips olcsón, olaj nékül

A riszből készült chipsek meghökkentően drágák, de ezeket otthon is el lehet készíteni és aki még olajat sem akar látni rajta, az se baj.