A hummuszt elkevertem majonézzel és jó volt nekem

A hummuszt elkevertem majonézzel és jó volt nekem

Persze, nincs mit szépíteni, más nem volt a hűtőszekrényben és eléggé adta magát. A vége sokkal jobb lett, mint amire számítottam.

Hummusz és majonéz

Eléggé szabálytalan eljárás ilyesmit csinálni, attól még imádnivaló. A hummuszt 1:1 arányban kikeverem bolti típusú majonézzel✪. A képen azért fekete a hummusz, mert fekete szezámmaggal készült.

A hummusz maga

  • 250 g csicseriborsó, száraz súly
  • 100 g tahini 
  • 1 kis gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj (friss, erőteljes ízű típus illik hozzá)
  • 3 evőkanál frissen facsart citromlé
  • opcionális: őrölt római kömény 

A borsót annyi vízben felteszem főni, amennyi ellepi. Amikor puha, a főzővízzel együtt elturmixolom, adok hozzá citromlevet, olajat, kevés fokhagymát, tahinit, sózom, ha kell, vízzel tovább hígítom. 

✪ Szerintem házival gyilkos kombináció lenne. Mivel vegán étrendkísérletben vagyok, olyannal kevertem ki, a bolti majonézek minőségének a vegán változat is teljesen megfelel.

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.