A hummuszt elkevertem majonézzel és jó volt nekem

A hummuszt elkevertem majonézzel és jó volt nekem

Persze, nincs mit szépíteni, más nem volt a hűtőszekrényben és eléggé adta magát. A vége sokkal jobb lett, mint amire számítottam.

Hummusz és majonéz

Eléggé szabálytalan eljárás ilyesmit csinálni, attól még imádnivaló. A hummuszt 1:1 arányban kikeverem bolti típusú majonézzel✪. A képen azért fekete a hummusz, mert fekete szezámmaggal készült.

A hummusz maga

  • 250 g csicseriborsó, száraz súly
  • 100 g tahini 
  • 1 kis gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj (friss, erőteljes ízű típus illik hozzá)
  • 3 evőkanál frissen facsart citromlé
  • opcionális: őrölt római kömény 

A borsót annyi vízben felteszem főni, amennyi ellepi. Amikor puha, a főzővízzel együtt elturmixolom, adok hozzá citromlevet, olajat, kevés fokhagymát, tahinit, sózom, ha kell, vízzel tovább hígítom. 

✪ Szerintem házival gyilkos kombináció lenne. Mivel vegán étrendkísérletben vagyok, olyannal kevertem ki, a bolti majonézek minőségének a vegán változat is teljesen megfelel.

 

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.