Hummusz és majonéz
Eléggé szabálytalan eljárás ilyesmit csinálni, attól még imádnivaló. A hummuszt 1:1 arányban kikeverem bolti típusú majonézzel✪. A képen azért fekete a hummusz, mert fekete szezámmaggal készült.
A hummusz maga
- 250 g csicseriborsó, száraz súly
- 100 g tahini
- 1 kis gerezd finomra vágott fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj (friss, erőteljes ízű típus illik hozzá)
- 3 evőkanál frissen facsart citromlé
- opcionális: őrölt római kömény
A borsót annyi vízben felteszem főni, amennyi ellepi. Amikor puha, a főzővízzel együtt elturmixolom, adok hozzá citromlevet, olajat, kevés fokhagymát, tahinit, sózom, ha kell, vízzel tovább hígítom.
✪ Szerintem házival gyilkos kombináció lenne. Mivel vegán étrendkísérletben vagyok, olyannal kevertem ki, a bolti majonézek minőségének a vegán változat is teljesen megfelel.