- Címkék:
- tök
- rántott
- cukkíni
- rántott zöldség
- patisszon
Héj és mag
Én mindkettőt ott hagyom, ahol van, fölösleges eltávolítani, elég a terményt alaposan megmosni.
Szeletvastagság
5-7 mm az ideális. Akkor átsül, és marad teste is a sütés végére.
Sózás
A szeleteket alaposan, legalább egy éjszakára le kell sózni, így nem fog elázni. Grillen sütés esetén is így kell eljárni.
Fűszer: a zsályát különösen kedvelik!
Lassan sül át
A tetszőleges panírban panírozott és tetszőleges zsírban sütött szeleteket közepesen forró olajban kell sütni, mert meglepően lassan sülnek át. A tűzforró olajban kemények maradnak a szeletek.
A képen más szezonális zöldségekkel: majonézes kukorica, hagyma, friss cékla, céklalevél.