A jó rántott patisszon titkai

A jó rántott patisszon titkai

Itt a rántott tökfélék szezonja, érik a cukkíni, a patisszon, és a tök is, kirántásuknak azonban van egy-két fontos szabálya.

Héj és mag

Én mindkettőt ott hagyom, ahol van, fölösleges eltávolítani, elég a terményt alaposan megmosni.

Szeletvastagság

5-7 mm az ideális. Akkor átsül, és marad teste is a sütés végére. 

Sózás

A szeleteket alaposan, legalább egy éjszakára le kell sózni, így nem fog elázni. Grillen sütés esetén is így kell eljárni.

Fűszer: a zsályát különösen kedvelik!

Lassan sül át

A tetszőleges panírban panírozott és tetszőleges zsírban sütött szeleteket közepesen forró olajban kell sütni, mert meglepően lassan sülnek át. A tűzforró olajban kemények maradnak a szeletek. 

A képen más szezonális zöldségekkel: majonézes kukorica, hagyma, friss cékla, céklalevél. 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.