A jó rántott patisszon titkai

A jó rántott patisszon titkai

Itt a rántott tökfélék szezonja, érik a cukkíni, a patisszon, és a tök is, kirántásuknak azonban van egy-két fontos szabálya.

Héj és mag

Én mindkettőt ott hagyom, ahol van, fölösleges eltávolítani, elég a terményt alaposan megmosni.

Szeletvastagság

5-7 mm az ideális. Akkor átsül, és marad teste is a sütés végére. 

Sózás

A szeleteket alaposan, legalább egy éjszakára le kell sózni, így nem fog elázni. Grillen sütés esetén is így kell eljárni.

Fűszer: a zsályát különösen kedvelik!

Lassan sül át

A tetszőleges panírban panírozott és tetszőleges zsírban sütött szeleteket közepesen forró olajban kell sütni, mert meglepően lassan sülnek át. A tűzforró olajban kemények maradnak a szeletek. 

A képen más szezonális zöldségekkel: majonézes kukorica, hagyma, friss cékla, céklalevél. 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.