A legegyszerűbb alapsaláták

A legegyszerűbb alapsaláták

Quinoás-avokádós-mindenes saláta, az megy mindenkinek, aztán az alap uborkára mit is kell önteni? És a paradicsomra? Pláne a káposztára? Ugyanazt. 

A nettó felöntőlé

1/2 kg zöldséghez:

  • 5 g só
  • 35 g kristálycukor
  • 30 g 5%-os ételecet (alma, vagy borecet)
  • 1 dl víz 

A felöntőlé összetevőit addig keverem, hogy a cukor és a só feloldódjon. A fél kiló zöldséget előtte 5 g sóval megszórom, és fél órát pihentetem, hogy engedjen egy kis levet. A felöntőlevet ráöntöm a zöldségre. Ezt a felöntőlevet használjuk fejes salátára is, arra így, ahogy van, semmiféle fűszert nem igényel, bár pár csepp szezámolaj nagyon jót tesz neki.

 
Paradicsom

A fentiek+

  • 1 kis fej lilahagyma finomra vágva, ezt a paradicsommal együtt kell lesózni
 
Uborka
  • 2 gerezd fokhagyma finomra aprítva, az uborkával együtt kell lesózni
  • durvára tört fekete bors
  • opcionális: tejföl és fűszerpaprika

Fontos: fürtös uborkából jobb, és érdemes minél vékonyabbra gyalulni!

 
Káposzta
  • őrölt kömény
  • durvára tört fekete bors

 

  • 2020.12.03

Miért nem eszünk gyümölcsöt desszertnek?

Tulajdonképpen mindegy ki miért nem, csak gondoltam szólok, van ez a lehetőség, éljetek vele, főleg a nagy hajtásban jó szolgálatot tesz néhány pikánsabb ízű gyümölcs kicsumázva, felszeletelve, étkezés után, bejgli helyett. 

  • 2020.12.02

Csodadesszert főzés nélkül: kávé, datolya, joghurt

Ismét egy ünnepi, mégis nevetségesen egyszerűen elkészíthető, ráadásul tápláló, minőségi desszert.

  • 2020.12.02

Hogyan rakjak össze egy sajttálat?

Tejfölországban nem nagyon megy ez a sajttál-téma, pedig érdemes ismerkedni, pláne ünnepek alatt sok terhet levesz a láthatatlan munkás válláról, ha desszertnek elég készen vásárolt sajtokat szeletelni és gusztán adjusztálni. Sajtszerető családban nagy sikere lesz.