- Címkék:
- mikró
- mikrohullámú sütő
- teakonyha
Mac and cheese mikróra
Igen, ez kicsit csalás, mert a tésztát előtte meg kell főzni.
- 1 marék kifőzött rövid tészta (penne, szarvacska, fusilli)
- 10 dkg reszelt sajt
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál zabpehelyliszt
- só
A lisztet simára keverem az olvasztott vajjal, és a tejszínnel Ezt érdemes habverővel keverni, hogy ne legyen csomós. Belekeverem a sajtot és a tésztát, 2 percig mikrózom közepes fokozaton. 750 ml-es befőttesüvegben is elkészíthető, abban tálalható is.
Innentől minden opcionális, a képen rozmaring és fokhagyma van, mint extra fűszer
- kék sajtok+rozmaring
- kék sajtok+durvára tört dió
- mozzarella+paradicsompüré
- érlelt sajtok+pesto
- csiliszósz akárhogy
Általános sütemény
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt (búza, rizs, zab, mandula, sőt, darált olajos mag is lehet, vagy liszttel felesben kakaópor, mint a képen)
- egy evőkanál cukor
- 1 egész tojás
Az alapanyagokat összekeverem, a feléig öntök vele egy kivajazott formát, és 60 másodpercig a legnagyobb fokozaton mikrózom.
Ez mind kiegészítheti:
- 1 kanál mascarpone (a képen)
- gyümölcsök (a képen egy kanál kimagozott meggy)
- lekvárok
- fűszerek: őrölt fahéj, mézeskalács fűszerkeverék
- csokoládédarabok
Sajttortácska
- 1 egész tojás
- 5 dkg mascarpone
- 1 ekanál cukor
- 1 ekanál vaj
A vajjal kikenem a formát, a többi alapanyagot a maradék vajjal simára keverem, a formát félig öntöm vele és 60 másodpercig a legnagyobb fokozaton mikrózom.
Ez is mindent elbír, amit az általános süti.