- Címkék:
- halkonzerv
- szardínia
- hal
A szardínia minőségét befolyásoló egyik (a felhasznált hal frissesége mellett) legfontosabb tényező, hogy a hal a dobozban -modern eljárás-, vagy dobozolás előtt -ez a hagyományos eljárás-, kap hőkezelést. Ha a dobozban, akkor könnyen lesz tisztátalan, fémes ízű és híg, leveses állagú, amik nem előnyös tulajdonságok. Ez a modern eljárás a költséghatékonyabb, így ér körbe a történet, és ezért van olyan sok olcsó, és kellemetlen ízű szardínia konzerv a piacon.
Aki igazán extrásat akar, tájékozódjon a gyártóról, és érdemes elsősorban a portugál termékeket becélozni.
Esélyes, hogy jó a szardínia:
- A származási ország Portugália, ahol ez egy százéves iparág
- A gyártó sok évtizedes, sőt, akár évszázados tapasztalattal rendelkezik és hagyományos hőkezeléssel dolgozik
- Extra szűz olívaolaj az olaj
- Származási ország a földrajzi értelemben vett Európában van, esetleg Marokkó, Algéria
- Míves dizájn, bár ezen a vonalon csúnyán bele lehet nyúlni kellemetlen fűszerezésbe