Hogyan vásároljunk jó szardíniakonzervet?

Hogyan vásároljunk jó szardíniakonzervet?

A szardíniakonzervek minősége rendkívül nagy szórást mutat, aki rajongó, és evett már tiszta ízűt, csak azt akarja. Ami jó hír, hogy nem csak a dűlőszelektált és sorszámozott konzervek között vannak megfelelő minőségűek, hanem a hiperek polcain, megfizethető árban is. 

A szardínia minőségét befolyásoló egyik (a felhasznált hal frissesége mellett) legfontosabb tényező, hogy a hal a dobozban -modern eljárás-, vagy dobozolás előtt -ez a hagyományos eljárás-, kap hőkezelést. Ha a dobozban, akkor könnyen lesz tisztátalan, fémes ízű és híg, leveses állagú, amik nem előnyös tulajdonságok. Ez a modern eljárás a költséghatékonyabb, így ér körbe a történet, és ezért van olyan sok olcsó, és kellemetlen ízű szardínia konzerv a piacon.

Aki igazán extrásat akar, tájékozódjon a gyártóról, és érdemes elsősorban a portugál termékeket becélozni.

Esélyes, hogy jó a szardínia:
  • A származási ország Portugália, ahol ez egy százéves iparág
  • A gyártó sok évtizedes, sőt, akár évszázados tapasztalattal rendelkezik és hagyományos hőkezeléssel dolgozik 
  • Extra szűz olívaolaj az olaj
  • Származási ország a földrajzi értelemben vett Európában van, esetleg Marokkó, Algéria
  • Míves dizájn, bár ezen a vonalon csúnyán bele lehet nyúlni kellemetlen fűszerezésbe
  • 2020.07.06

Így kell paradicsomot hámozni

Lecsóba, pürébe, lébe is egyszerűbb feldolgozni a paradicsomot, ha előtte meghámozzuk, ráadásul pár perces, egyszerű műveletről van szó. 

  • 2020.07.06

Vegyétek meg a ronda zöldséget!

Érdemes körülnézni a piacon, a zöldségesnél, vajon rejteget e másnapos zöldségeket, mert lecsónak, befőzni, jó' van az úgy, a szépet meg vigye csak haza az úri közönség.

  • 2020.07.05

Gyümölcsös édességek sütés helyett

Nyáron a meleg miatt kevésbé van kedvünk a sütővel vacakolni, ráadásul ilyenkor érnek a gyümölcsök, így eléggé adja magát, hogy ezekből készítsünk gyors desszerteket. Télen pedig elővesszük a szilvás hájas tésztát.