Hogyan vásároljunk jó szardíniakonzervet?

Hogyan vásároljunk jó szardíniakonzervet?

A szardíniakonzervek minősége rendkívül nagy szórást mutat, aki rajongó, és evett már tiszta ízűt, csak azt akarja. Ami jó hír, hogy nem csak a dűlőszelektált és sorszámozott konzervek között vannak megfelelő minőségűek, hanem a hiperek polcain, megfizethető árban is. 

A szardínia minőségét befolyásoló egyik (a felhasznált hal frissesége mellett) legfontosabb tényező, hogy a hal a dobozban -modern eljárás-, vagy dobozolás előtt -ez a hagyományos eljárás-, kap hőkezelést. Ha a dobozban, akkor könnyen lesz tisztátalan, fémes ízű és híg, leveses állagú, amik nem előnyös tulajdonságok. Ez a modern eljárás a költséghatékonyabb, így ér körbe a történet, és ezért van olyan sok olcsó, és kellemetlen ízű szardínia konzerv a piacon.

Aki igazán extrásat akar, tájékozódjon a gyártóról, és érdemes elsősorban a portugál termékeket becélozni.

Esélyes, hogy jó a szardínia:
  • A származási ország Portugália, ahol ez egy százéves iparág
  • A gyártó sok évtizedes, sőt, akár évszázados tapasztalattal rendelkezik és hagyományos hőkezeléssel dolgozik 
  • Extra szűz olívaolaj az olaj
  • Származási ország a földrajzi értelemben vett Európában van, esetleg Marokkó, Algéria
  • Míves dizájn, bár ezen a vonalon csúnyán bele lehet nyúlni kellemetlen fűszerezésbe
  • 2020.12.03

Miért nem eszünk gyümölcsöt desszertnek?

Tulajdonképpen mindegy ki miért nem, csak gondoltam szólok, van ez a lehetőség, éljetek vele, főleg a nagy hajtásban jó szolgálatot tesz néhány pikánsabb ízű gyümölcs kicsumázva, felszeletelve, étkezés után, bejgli helyett. 

  • 2020.12.02

Csodadesszert főzés nélkül: kávé, datolya, joghurt

Ismét egy ünnepi, mégis nevetségesen egyszerűen elkészíthető, ráadásul tápláló, minőségi desszert.

  • 2020.12.02

Hogyan rakjak össze egy sajttálat?

Tejfölországban nem nagyon megy ez a sajttál-téma, pedig érdemes ismerkedni, pláne ünnepek alatt sok terhet levesz a láthatatlan munkás válláról, ha desszertnek elég készen vásárolt sajtokat szeletelni és gusztán adjusztálni. Sajtszerető családban nagy sikere lesz.