Amikor a rizsital finom

Amikor a rizsital finom

A rizsből készült üdítőital, jóval a növényi italok elterjedése előtt létező finomság. Mexikóból származik, a neve horchata (orcsátá) és nagyon nem laktózmentes, cserébe finom, és és teljesen nyers. 

Az alábbi recept vége nagyon krémes lesz, fantasztikus.

  • 1 rész rizs (egyszerű rizs is megteszi, de lehet kísérletezni, a képen barna)
  • 4 rész lobogó forró víz
  • 1 rész zsíros tej
  • 1 rész sűrített tej (cukrozatlanból is lehet)
  • 2 rúd fahéj

Az alapanyagokat összeöntöm, a pulton hagyom kihűlni és egy éjszakát lefedve pihentetem a hűtőszekrényben. 

Másnap kiveszem a fahéjakat és a rizst teljesen simára turmixolom. Egy szűrőn átöntöm, átnyomogatom, hogy biztosan ne legyen benne semmi darabka. A fennakadó püré jó süteménybe. 

Frissítő, tápláló, alapvetően hidegen tálalt üdítőital, de melegen is nagyon jól esik, télen védőitalnak szoktam melegen inni, tökély. 

Változatok:

  • Pici rummal
  • a turmixolásnál lehet belerakni almát, banánt

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.