Az alábbi recept vége nagyon krémes lesz, fantasztikus.
- 1 rész rizs (egyszerű rizs is megteszi, de lehet kísérletezni, a képen barna)
- 4 rész lobogó forró víz
- 1 rész zsíros tej
- 1 rész sűrített tej (cukrozatlanból is lehet)
- 2 rúd fahéj
Az alapanyagokat összeöntöm, a pulton hagyom kihűlni és egy éjszakát lefedve pihentetem a hűtőszekrényben.
Másnap kiveszem a fahéjakat és a rizst teljesen simára turmixolom. Egy szűrőn átöntöm, átnyomogatom, hogy biztosan ne legyen benne semmi darabka. A fennakadó püré jó süteménybe.
Frissítő, tápláló, alapvetően hidegen tálalt üdítőital, de melegen is nagyon jól esik, télen védőitalnak szoktam melegen inni, tökély.
Változatok:
- Pici rummal
- a turmixolásnál lehet belerakni almát, banánt