- Címkék:
- birsalma
Birsbefőtt koriandermaggal
A gyümölcsökről lemosom a szöszöket, negyedelem. (nem vágom ki a magházat, amikor megfőtt, könnyebb). Gyümölcsönként egy tk koriandermaggal, 1 babérrel és pár szem feketeborssal enyhén sós vízben puhára főzöm, és kivágom a magházakat.
Máj, zsírosabb halak és sültek mellé rendkívül jó köret.
Tartósítani is lehet, a linken mindent megtalálsz a befőttek tartósításáról.
Birsmajonéz
A befőttnél leírt módon puhára főzöm a birseket, a magházukat kivágom. Felesben majonézzel kikeverem, a házi majonéz így készül. A képen csicseriborsóval, fokhagymával, római köménnyel és csilivel.
Jó módszer a majonéz könnyítésére, pikánsabbá tételére.
Birsmustár
A befőttnél leírt módon puhára főzöm a birseket, a magházukat kivágom, pürésítem. Ízlés szerinti mustárral -magos jobb- kikeverem.
Véres hurkához a legjobb, de sült kolbászhoz is jó.
Birs és dolgok püré
A befőttnél leírt módon puhára főzöm a birseket, a magházukat kivágom, pürésítem. Felesben főtt burgonyával, vagy akár sütőtökkel -a képen is azzal van, és szójában pácolt tojással- pikáns pürét kapunk, amit a krumplipüréhez hasonlóan lehet felhasználni.