- Címkék:
- articsóka
Feldolgozása kissé munkás és frusztráló. A virágot -mert az a virág- hosszában kettévágom, a közepén található kis tüskéket kikaparom. szükséges hőkezelni, erőteljes íze miatt fűszerezni fölösleges.
A félbevágott virágot vágási felülettel lefelé elhelyezve egy pici fehérborban, vagy sós vízben puhára párolom, ez kb. 10 perc.
Innentől már csak köríteni kell, mivel íze füstös, fémes, jól illik mindenhez ami lágy, édes, savanykás:
- karamellizált barack
- karamellizált hagyma, fokhagyma is
- friss fehér sajtok
- tojás
- menta
- hollandi mártás
- majonéz
- konyak
- rum
A képen rizzsel, karamellizált kajszival, mascarponéval.
Fogyasztása nyűgös, a szirmokat tépkedem, alsó részükről próbálom megenni a kevés kis falatot ami ott van, a végén a szívét kettévágom és megeszem.