- 25 dkg bab, lényegében bármilyen
- 2 db sárgarépa és 4 db petrezselyemgyökér meghámozva, felszeletelve
- 1 db zeller zöldje megmosva, apróra vágva
- 2 db nagy vöröshagyma durvára összevágva
- 5 gerezd fokhagyma
- nagyon sok finomra vágott petrezselyem tálaláshoz
- tejszín tálaláshoz (tejföl is jó, tejszínnel sokkal lágyabb)
- fokhagyma ízlés szerint
- fűszerpaprika, babérlevél, egész fekete bors, só
- 2 ekanáél hidegen
opcionális: kolbász, vagy füstölt csülök, füstölt áruk, fölösleges túl sokat rakni bele, túl nehéz lesz
opcionális 2: 5%-os almaecet tálaláshoz
opcionális: csipetke, így készül
A babot egy éjszakára beáztatom. A fűszerekkel felrakom főni. Ha rakok bele füstölt árut, azt is most rakom bele. Amikor a bab már majdnem puha, belerakom a zöldségeket, készre főzöm.
Tálaláskor rakok bele tejfölt vagy tejszínt, és nagyon sok finomra vágott petrezselymet.