Az ideális aszalóhelyiség

Az ideális aszalóhelyiség

Egy kicsi lakásban élve is felmerülhet a vágy, vagy a nyakunkba szakadhat egy láda erős paprika, paradicsom, gomba, amelyek feldolgozására nincs kapacitásunk, cserébe kiválóak szárítva is. A szárítás viszont helyigényes és alkalomszerű használatra fölösleges venni egy aszalót, ráadásul azt is hova tesszük. Egy hely marad a vidéken, egyetlen. 

Nem mondom, hogy most mindenki rohanjon vásárolni egy fekete autót, attól még fantasztikus eredményeket lehet nyáron elérni aszalás terén egy napra parkolt csomagtartóban, pláne, ha nem használjuk állandóan az autót, bár egy alacsony falú ládában elutazik velünk az a pár szem paprika, sőt, egymásra rakott zöldséges ládákkal akár ipari mennyiséggel is terhelhetjük a kocsit. 

 

 

  • 2020.12.02

Csodadesszert főzés nélkül: kávé, datolya, joghurt

Ismét egy ünnepi, mégis nevetségesen egyszerűen elkészíthető, ráadásul tápláló, minőségi desszert.

  • 2020.12.02

Hogyan rakjak össze egy sajttálat?

Tejfölországban nem nagyon megy ez a sajttál-téma, pedig érdemes ismerkedni, pláne ünnepek alatt sok terhet levesz a láthatatlan munkás válláról, ha desszertnek elég készen vásárolt sajtokat szeletelni és gusztán adjusztálni. Sajtszerető családban nagy sikere lesz. 

  • 2020.12.01

Sütöttem egy klasszik túrótortát, elég stabil lett

Előre kell bocsájtanom, hogy ez nem az a krémes-gyümölcsös verzió. Ez egy szép tömör sütemény, amiből nyugodtan lehet nagyot csinálni, mert két nap után is isteni. Vagy még jobb is.