- Címkék:
- saláta
- szardella
- cézár saláta
A salátalevél
Római saláta kell ide, mert ez elég keserű, elég karakteres, elég roppanós. A fejes túl puha, a jég túl semmilyen ehhez.
A recept
- 1 fej római saláta belső levelei egészben! megmosva, leszárítva
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 db tojássárgája (a tojást még héjában, 1 percig lobogó vízben főzzük)
- 1/2 dl olívaolaj +2 ekanál olívaolaj
- 2 szelet kenyér
- 1 ekanál Worcester szósz
- 1/2 citrom frissen facsart leve (eredetileg lime volt benne, az lenne ideális)
- 1 db szardella filé
- parmezán forgácsok
- só, frissen durvára tört fekete bors
A leveleket egy nagy tányérra helyezem. A kenyeret a 2 evőkanál olajon aranybarnára sütöm, felkockázom. A fokhagymát szétnyomkodom a szardellával (egy mozsárban például), eldolgozom a tojássárgájával, és folyamatos keverés mellett felöntöm az olívaolajjal. A citrommal, Worcesterrel, sóval, borssal ízesítem.
A salátára szórom a kenyeret és a parmezán forgácsokat, majd meglocsolom az öntettel.
Illik kézzel enni.
Sorozatunk eddigi részei: