- Címkék:
- recept
- túrós táska
- leveles tészta
- túró
- 250 g leveles tészta, később kitérünk a házilag hajtogatottra, ez a recept pont elbírja a vajjal készült boltit is, így lesz egyszerű, házilag hajtogatott levelessel egy csoda lesz, csak bonyolult
- 250 g túró
- 2 egész tojás + 1 egész tojás
- 2 tasak vaníliás cukor
- mazsola ízlés szerint
- cukor ízlés szerint
- 1 nagy csipet só
Az alapanyagokat a +1 tojás, és a tészta kivételével alaposan elkeverem. A túrót érdemes lecsöpögtetni, de ha így is nagyon nedves volt, és a massza vizes lett, folyik, egy kis darával lehet megsegíteni az állagát, ne legyen tömör, de azért formázható.
A tésztát 0,5 cm vastagra nyújtom (a bolti jól van, ahogy van, ki kell tekerni), a képen látható módon 6 négyzetre osztom, és a túrós keveréket 6 egyenlő kupacban szétosztom a közepén és ráhajtom a széleket.
Egy tojást felverek, vékonyan bekenem a tetejüket.
180 fokos előmelegített! sütőben 30-40 perc alatt aranybarnára sül.
Fontos!
A leveles tésztát nem tartogatom melegen, mert tönkremegy, gyorsan dolgozok, rögtön a sütőbe tolom, vagy a hűtőbe rakom, ha valamiért megszakad a munkafolyamat.
Eddigi receptek: