Csirkemell filézése

Csirkemell filézése

Egy egész baromfi gazdaságos felhasználásakor nélkülözhetetlen tudomány a mellehús szakszerű leválasztása. A szakszerű esetünkben legyen csak annyi, hogy nem rongyosra szaggatva, hanem nagyjából egyben. Pontosabban kettőben. Nem nehéz. 

A mellet nem érdemes együtt készíteni a baromfi többi részével. Mire a comb megpuhul, a mell túlkészült fűrészporrá változik, ezért minden esetben érdemes lefejteni és a többi résztől külön felhasználni, elsőrorban hirtelen kisütni, vagy kirántani. Egyetlen kivétel az öreg baromfiból készített leves, bár az is rettenetesen fullasztó lesz, de azt sütve is csak bajosan tudnánk tökélyre vinni.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.