Csirkemell filézése

Csirkemell filézése

Egy egész baromfi gazdaságos felhasználásakor nélkülözhetetlen tudomány a mellehús szakszerű leválasztása. A szakszerű esetünkben legyen csak annyi, hogy nem rongyosra szaggatva, hanem nagyjából egyben. Pontosabban kettőben. Nem nehéz. 

A mellet nem érdemes együtt készíteni a baromfi többi részével. Mire a comb megpuhul, a mell túlkészült fűrészporrá változik, ezért minden esetben érdemes lefejteni és a többi résztől külön felhasználni, elsőrorban hirtelen kisütni, vagy kirántani. Egyetlen kivétel az öreg baromfiból készített leves, bár az is rettenetesen fullasztó lesz, de azt sütve is csak bajosan tudnánk tökélyre vinni.

  • 2020.07.06

Így kell paradicsomot hámozni

Lecsóba, pürébe, lébe is egyszerűbb feldolgozni a paradicsomot, ha előtte meghámozzuk, ráadásul pár perces, egyszerű műveletről van szó. 

  • 2020.07.06

Vegyétek meg a ronda zöldséget!

Érdemes körülnézni a piacon, a zöldségesnél, vajon rejteget e másnapos zöldségeket, mert lecsónak, befőzni, jó' van az úgy, a szépet meg vigye csak haza az úri közönség.

  • 2020.07.05

Gyümölcsös édességek sütés helyett

Nyáron a meleg miatt kevésbé van kedvünk a sütővel vacakolni, ráadásul ilyenkor érnek a gyümölcsök, így eléggé adja magát, hogy ezekből készítsünk gyors desszerteket. Télen pedig elővesszük a szilvás hájas tésztát.