Citromhéj tartósítása házilag

Citromhéj tartósítása házilag

A citromhéj fanyar frissesége nélkülözhetetlen számtalan imádott receptünkből, ezért érdemes mindig tartani belőle. Ráadásul a citromhéj gyűjtögetésével a limonádénak felhasznált citromok héját se dobjuk ki. 

Mire használjuk a citromhéjat?
  • mákos süteményekbe, töltelékekbe
  • darált diós töltelékekbe
  • hal, csirke, sertés fűszerezésére
  • szappan készítésekor illatosításra, dekorálásra
  • limonádék, italok, koktélok, teák, forralt bor, vermutok, likőrök ízesítésére
Fontos!

Fogyasztásra a kezeletlen és bio citromok héja használható, erről a csomagoláson lehet találni tájékoztatót, szerencsére ezek is elterjedt termékek, a legtöbb élelmiszer áruházban megtalálhatók. A kezelt citromot nem érdemes mosogatni.

A szárításra előkészítés folyamata a videón, igyekezzetek minél kevesebb fehér részt lehámozni, rontja a szárított fűszer minőségét. A héj napon, radiátoron csörgősre szárad és a fűszertárolásról korábban leírtak szerint tárolható. Felhasználás előtt mozsárban lehet apróra törni. 

 

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.