Citromhéj tartósítása házilag

Citromhéj tartósítása házilag

A citromhéj fanyar frissesége nélkülözhetetlen számtalan imádott receptünkből, ezért érdemes mindig tartani belőle. Ráadásul a citromhéj gyűjtögetésével a limonádénak felhasznált citromok héját se dobjuk ki. 

Mire használjuk a citromhéjat?
  • mákos süteményekbe, töltelékekbe
  • darált diós töltelékekbe
  • hal, csirke, sertés fűszerezésére
  • szappan készítésekor illatosításra, dekorálásra
  • limonádék, italok, koktélok, teák, forralt bor, vermutok, likőrök ízesítésére
Fontos!

Fogyasztásra a kezeletlen és bio citromok héja használható, erről a csomagoláson lehet találni tájékoztatót, szerencsére ezek is elterjedt termékek, a legtöbb élelmiszer áruházban megtalálhatók. A kezelt citromot nem érdemes mosogatni.

A szárításra előkészítés folyamata a videón, igyekezzetek minél kevesebb fehér részt lehámozni, rontja a szárított fűszer minőségét. A héj napon, radiátoron csörgősre szárad és a fűszertárolásról korábban leírtak szerint tárolható. Felhasználás előtt mozsárban lehet apróra törni. 

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.