Citromhéj tartósítása házilag

Citromhéj tartósítása házilag

A citromhéj fanyar frissesége nélkülözhetetlen számtalan imádott receptünkből, ezért érdemes mindig tartani belőle. Ráadásul a citromhéj gyűjtögetésével a limonádénak felhasznált citromok héját se dobjuk ki. 

Mire használjuk a citromhéjat?
  • mákos süteményekbe, töltelékekbe
  • darált diós töltelékekbe
  • hal, csirke, sertés fűszerezésére
  • szappan készítésekor illatosításra, dekorálásra
  • limonádék, italok, koktélok, teák, forralt bor, vermutok, likőrök ízesítésére
Fontos!

Fogyasztásra a kezeletlen és bio citromok héja használható, erről a csomagoláson lehet találni tájékoztatót, szerencsére ezek is elterjedt termékek, a legtöbb élelmiszer áruházban megtalálhatók. A kezelt citromot nem érdemes mosogatni.

A szárításra előkészítés folyamata a videón, igyekezzetek minél kevesebb fehér részt lehámozni, rontja a szárított fűszer minőségét. A héj napon, radiátoron csörgősre szárad és a fűszertárolásról korábban leírtak szerint tárolható. Felhasználás előtt mozsárban lehet apróra törni. 

 

 

  • 2020.12.03

Miért nem eszünk gyümölcsöt desszertnek?

Tulajdonképpen mindegy ki miért nem, csak gondoltam szólok, van ez a lehetőség, éljetek vele, főleg a nagy hajtásban jó szolgálatot tesz néhány pikánsabb ízű gyümölcs kicsumázva, felszeletelve, étkezés után, bejgli helyett. 

  • 2020.12.02

Csodadesszert főzés nélkül: kávé, datolya, joghurt

Ismét egy ünnepi, mégis nevetségesen egyszerűen elkészíthető, ráadásul tápláló, minőségi desszert.

  • 2020.12.02

Hogyan rakjak össze egy sajttálat?

Tejfölországban nem nagyon megy ez a sajttál-téma, pedig érdemes ismerkedni, pláne ünnepek alatt sok terhet levesz a láthatatlan munkás válláról, ha desszertnek elég készen vásárolt sajtokat szeletelni és gusztán adjusztálni. Sajtszerető családban nagy sikere lesz.