Mire használjuk a citromhéjat?
- mákos süteményekbe, töltelékekbe
- darált diós töltelékekbe
- hal, csirke, sertés fűszerezésére
- szappan készítésekor illatosításra, dekorálásra
- limonádék, italok, koktélok, teák, forralt bor, vermutok, likőrök ízesítésére
Fontos!
Fogyasztásra a kezeletlen és bio citromok héja használható, erről a csomagoláson lehet találni tájékoztatót, szerencsére ezek is elterjedt termékek, a legtöbb élelmiszer áruházban megtalálhatók. A kezelt citromot nem érdemes mosogatni.
A szárításra előkészítés folyamata a videón, igyekezzetek minél kevesebb fehér részt lehámozni, rontja a szárított fűszer minőségét. A héj napon, radiátoron csörgősre szárad és a fűszertárolásról korábban leírtak szerint tárolható. Felhasználás előtt mozsárban lehet apróra törni.