Velős csont felhasználása és tálalása

Velős csont felhasználása és tálalása

A levesbe főtt velős csont majdnem olyan vallási kérdés, mint a pacal szeretete, nem szeretete. A pirítósra ütögetésnél tudunk mutatni egy szebb tálalási módot, amivel megtisztelhetjük ezt a csodát. A csontot/csontokat egy tányérba állítjuk, hosszú nyelű kanalat adunk hozzá, majd a klasszikus pirítóssal, egész gerezd fokhagymával, és valami savas zöldséggel, például paradicsommal körítjük.

A leves alapszabályairól szóló cikkben már felmerült a velős csont, mint alapanyag, hiszen fantasztikus levest ad. Jó, de aztán mi legyen vele, ha mégsem fogy el azon melegében? 

A velős csont egyéb felhasználási lehetőségei

A velő:

  • légmentesen tárolva, pl. befőttes üvegben jól fagyasztható zsiradék, rizottó alá, tojáskrémbe maga a tökély

A csont:

  • jó kutyarágcsa, mert a kisebbek nem bírnak vele, így csak elfoglaltságot biztosít nekik, emésztésüket nem bolygatja

 

 

 

  • 2020.12.03

Miért nem eszünk gyümölcsöt desszertnek?

Tulajdonképpen mindegy ki miért nem, csak gondoltam szólok, van ez a lehetőség, éljetek vele, főleg a nagy hajtásban jó szolgálatot tesz néhány pikánsabb ízű gyümölcs kicsumázva, felszeletelve, étkezés után, bejgli helyett. 

  • 2020.12.02

Csodadesszert főzés nélkül: kávé, datolya, joghurt

Ismét egy ünnepi, mégis nevetségesen egyszerűen elkészíthető, ráadásul tápláló, minőségi desszert.

  • 2020.12.02

Hogyan rakjak össze egy sajttálat?

Tejfölországban nem nagyon megy ez a sajttál-téma, pedig érdemes ismerkedni, pláne ünnepek alatt sok terhet levesz a láthatatlan munkás válláról, ha desszertnek elég készen vásárolt sajtokat szeletelni és gusztán adjusztálni. Sajtszerető családban nagy sikere lesz.