Velős csont felhasználása és tálalása

Velős csont felhasználása és tálalása

A levesbe főtt velős csont majdnem olyan vallási kérdés, mint a pacal szeretete, nem szeretete. A pirítósra ütögetésnél tudunk mutatni egy szebb tálalási módot, amivel megtisztelhetjük ezt a csodát. A csontot/csontokat egy tányérba állítjuk, hosszú nyelű kanalat adunk hozzá, majd a klasszikus pirítóssal, egész gerezd fokhagymával, és valami savas zöldséggel, például paradicsommal körítjük.

A leves alapszabályairól szóló cikkben már felmerült a velős csont, mint alapanyag, hiszen fantasztikus levest ad. Jó, de aztán mi legyen vele, ha mégsem fogy el azon melegében? 

A velős csont egyéb felhasználási lehetőségei

A velő:

  • légmentesen tárolva, pl. befőttes üvegben jól fagyasztható zsiradék, rizottó alá, tojáskrémbe maga a tökély

A csont:

  • jó kutyarágcsa, mert a kisebbek nem bírnak vele, így csak elfoglaltságot biztosít nekik, emésztésüket nem bolygatja

 

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.