Velős csont felhasználása és tálalása

Velős csont felhasználása és tálalása

A levesbe főtt velős csont majdnem olyan vallási kérdés, mint a pacal szeretete, nem szeretete. A pirítósra ütögetésnél tudunk mutatni egy szebb tálalási módot, amivel megtisztelhetjük ezt a csodát. A csontot/csontokat egy tányérba állítjuk, hosszú nyelű kanalat adunk hozzá, majd a klasszikus pirítóssal, egész gerezd fokhagymával, és valami savas zöldséggel, például paradicsommal körítjük.

A leves alapszabályairól szóló cikkben már felmerült a velős csont, mint alapanyag, hiszen fantasztikus levest ad. Jó, de aztán mi legyen vele, ha mégsem fogy el azon melegében? 

A velős csont egyéb felhasználási lehetőségei

A velő:

  • légmentesen tárolva, pl. befőttes üvegben jól fagyasztható zsiradék, rizottó alá, tojáskrémbe maga a tökély

A csont:

  • jó kutyarágcsa, mert a kisebbek nem bírnak vele, így csak elfoglaltságot biztosít nekik, emésztésüket nem bolygatja

 

 

 

  • 2020.07.06

Így kell paradicsomot hámozni

Lecsóba, pürébe, lébe is egyszerűbb feldolgozni a paradicsomot, ha előtte meghámozzuk, ráadásul pár perces, egyszerű műveletről van szó. 

  • 2020.07.06

Vegyétek meg a ronda zöldséget!

Érdemes körülnézni a piacon, a zöldségesnél, vajon rejteget e másnapos zöldségeket, mert lecsónak, befőzni, jó' van az úgy, a szépet meg vigye csak haza az úri közönség.

  • 2020.07.05

Gyümölcsös édességek sütés helyett

Nyáron a meleg miatt kevésbé van kedvünk a sütővel vacakolni, ráadásul ilyenkor érnek a gyümölcsök, így eléggé adja magát, hogy ezekből készítsünk gyors desszerteket. Télen pedig elővesszük a szilvás hájas tésztát.