Velős csont felhasználása és tálalása

Velős csont felhasználása és tálalása

A levesbe főtt velős csont majdnem olyan vallási kérdés, mint a pacal szeretete, nem szeretete. A pirítósra ütögetésnél tudunk mutatni egy szebb tálalási módot, amivel megtisztelhetjük ezt a csodát. A csontot/csontokat egy tányérba állítjuk, hosszú nyelű kanalat adunk hozzá, majd a klasszikus pirítóssal, egész gerezd fokhagymával, és valami savas zöldséggel, például paradicsommal körítjük.

A leves alapszabályairól szóló cikkben már felmerült a velős csont, mint alapanyag, hiszen fantasztikus levest ad. Jó, de aztán mi legyen vele, ha mégsem fogy el azon melegében? 

A velős csont egyéb felhasználási lehetőségei

A velő:

  • légmentesen tárolva, pl. befőttes üvegben jól fagyasztható zsiradék, rizottó alá, tojáskrémbe maga a tökély

A csont:

  • jó kutyarágcsa, mert a kisebbek nem bírnak vele, így csak elfoglaltságot biztosít nekik, emésztésüket nem bolygatja

 

 

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.