Csoda 3 alapanyagból: zabaglione

Csoda 3 alapanyagból: zabaglione

Három alapanyag és egy habverő kell ehhez a pikáns és sokoldalú krémhez, amely magában is fogyasztható, de tésztákra is lehet locsolni.

  • 90 g tojássárgája (kb. 5 db)
  • 25 g kristálycukor
  • 75 g Vin Santo vagy más desszertbor

Egy nagyobb lábosban vizet forralok, akkorában, amibe pont belefér egy habüst, vagy másik lábos.

A tojássárgájákat habosra keverem a cukorral, majd a forró víz fölé helyezett habüstbe öntöm a borral.

Folyamatosan verem habverővel és közben forralom alatta a vizet. Pár perc alatt habos krémmé változik. Poharakba öntöm, behűtöm. 

Jobb helyeken kényesek a zabaglione sárga színére, ezt nagyon narancspiros tojássárgájákkal lehet elérni, hát nekem ilyen jutott mint a képen, pedig kapirgálós. 

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.