Csoda 3 alapanyagból: zabaglione

Csoda 3 alapanyagból: zabaglione

Három alapanyag és egy habverő kell ehhez a pikáns és sokoldalú krémhez, amely magában is fogyasztható, de tésztákra is lehet locsolni.

  • 90 g tojássárgája (kb. 5 db)
  • 25 g kristálycukor
  • 75 g Vin Santo vagy más desszertbor

Egy nagyobb lábosban vizet forralok, akkorában, amibe pont belefér egy habüst, vagy másik lábos.

A tojássárgájákat habosra keverem a cukorral, majd a forró víz fölé helyezett habüstbe öntöm a borral.

Folyamatosan verem habverővel és közben forralom alatta a vizet. Pár perc alatt habos krémmé változik. Poharakba öntöm, behűtöm. 

Jobb helyeken kényesek a zabaglione sárga színére, ezt nagyon narancspiros tojássárgájákkal lehet elérni, hát nekem ilyen jutott mint a képen, pedig kapirgálós. 

 

  • 2021.02.27

Itt a tavasz, a tojásos nokedli ideje!

A tavasz kötelező kelléke a tojásos nokedli salátával. Mivel saláta már egész évben van, akár ezeken a kora tavaszi, napsütéses napokon is elkészíthetjük ezt a kedves komfortételt. 

  • 2021.02.26

Hóvégi menük: olcsó, takarékos és gazdaságos

Itt a hónap és a tél vége is, így menüsorozatunk utolsó téli számában spórolós menüket állítottunk össze. A hentest nem nagyon kell miatta zaklatni, és a rengeteg zöldség nem csak a pénztárcánkat kíméli, de a szervezetünknek is jót tesz így tél végén.

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.