Csoda 3 alapanyagból: zabaglione

Csoda 3 alapanyagból: zabaglione

Három alapanyag és egy habverő kell ehhez a pikáns és sokoldalú krémhez, amely magában is fogyasztható, de tésztákra is lehet locsolni.

  • 90 g tojássárgája (kb. 5 db)
  • 25 g kristálycukor
  • 75 g Vin Santo vagy más desszertbor

Egy nagyobb lábosban vizet forralok, akkorában, amibe pont belefér egy habüst, vagy másik lábos.

A tojássárgájákat habosra keverem a cukorral, majd a forró víz fölé helyezett habüstbe öntöm a borral.

Folyamatosan verem habverővel és közben forralom alatta a vizet. Pár perc alatt habos krémmé változik. Poharakba öntöm, behűtöm. 

Jobb helyeken kényesek a zabaglione sárga színére, ezt nagyon narancspiros tojássárgájákkal lehet elérni, hát nekem ilyen jutott mint a képen, pedig kapirgálós. 

 

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.

  • 2022.04.06

Nem tudok és nem akarok főzni 9.: szardíniakonzerv

Sorozatunkban sorra vesszük a teljesen fogalmatlanok, és a konyhai műveletektől irtózók számára szükséges ismereteket. Tojásfőzés, rántotta, tükörtojás, tészta szósszal, virslifőzés és hasonló magasságokra számíthattok.