Ránk szárad a sok bejgli mit tegyek vele?

Ránk szárad a sok bejgli mit tegyek vele?

Mondjuk ajándékozd el. hHa azt nem, akkor adunk pár tippet a maradék bejgli cifrázásához. 

Citrushabbal, vagy krémmel

Mákosnak citrom, diósnak narancs. Az alábbiak szerint elkészített citrom, vagy narancskrémet 1:1 arányban kikeverem frissen felvert tejszínhabbal -így lesz hab-, vagy mascarponéval -így lesz krém- és a tányérokra halmozott bejglidarabokra kanalazom. 

Így készül a citruskrém:

Pohárkrém 

Vaníliafagylalttal is be lehet borítani, vagy itt a képen éppen zabaglionéval öntöttem le, és jól tettem. A zabaglione így készül:

Simán tejszínhabbal

Frissen tejszínhabot verek, kevés vaníliás cukorral ízesítem és a maradék, darabokra tört bejgli tetejére pakolok belőle jó sokat.

 

 

  • 2021.02.27

Itt a tavasz, a tojásos nokedli ideje!

A tavasz kötelező kelléke a tojásos nokedli salátával. Mivel saláta már egész évben van, akár ezeken a kora tavaszi, napsütéses napokon is elkészíthetjük ezt a kedves komfortételt. 

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.

  • 2021.02.24

Krumplis tészta nagyon újragondolva

Burgonya, barnított vaj, tészta -lasagne, vagy lebbencs- és kész a hóvégi, szerethető és spórolós főétel.