Csoda három alapanyagból: habkönnyű túrótorta

Csoda három alapanyagból: habkönnyű túrótorta

Új sorozatot indítunk, három vagy négy, rendkívül könnyen beszerezhető, esetileg csak tartós alapanyagból készülő receptekkel. A sót nem számoljuk, ennyi a könnyítés.

  • 500 g túró krumplinyomón kétszer átnyomva, vagy kézzel egyenletesre pépesítve
  • 4 db tojás
  • 15 dkg cukor

A sütőt előmelegítem 180 fokra. A cukrot habosra keverem a tojássárgájákkal, simára keverem a túróval, sózom. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, beleforgatom a túrós maszába. 

Egy tapadásmentes formába öntöm és 30 percig sütöm, a formában hagyom kihűlni. 

Magában is jó, köríthető friss gyümölcsökkel, fagylalttal.

  • 2020.12.02

Hogyan rakjak össze egy sajttálat?

Tejfölországban nem nagyon megy ez a sajttál-téma, pedig érdemes ismerkedni, pláne ünnepek alatt sok terhet levesz a láthatatlan munkás válláról, ha desszertnek elég készen vásárolt sajtokat szeletelni és gusztán adjusztálni. Sajtszerető családban nagy sikere lesz. 

  • 2020.12.01

Sütöttem egy klasszik túrótortát, elég stabil lett

Előre kell bocsájtanom, hogy ez nem az a krémes-gyümölcsös verzió. Ez egy szép tömör sütemény, amiből nyugodtan lehet nagyot csinálni, mert két nap után is isteni. Vagy még jobb is.

  • 2020.12.01

A földimogyoróvaj minek van?

A földimogyoróvaj kiváló szendvicskrém csak úgy magában, remekül lehet vele fűszerezni, egyes esetekben még a zsiradékot is ki lehet vele váltani innen-onnan.