- 25 dkg fogfájdítóan édes típusú tejcsokoládé
- 4 db egész tojás
- 1 dl sör (egy lagert használtunk, de egy kávés stout jobb lett volna, csak az nem volt kéznél)
- 1 nagy csipet só
180 fokra előmelegítem a sütőt. A csokoládét felolvasztom finoman, egy habverővel elegyítem a sörrel. Kikeverem a tojásokkal, és a formába öntöm. Fontos, hogy a massza ne legyen túl magas, legfeljebb 4 cm.
10 perc sütés után ellenőrzöm, ha már a teteje egyben van, de még remeg a tészta, rögtön kiveszem a sütőből, és a formában hagyom kihűlni.
Hidegen szeletelhető és a sör keserűsége egészen izgalmassá teszi a közönséges tejcsokit.
Sör nélkül is elkészíthető, pontosan a fentiek szerint kell abban az esetben eljárni, csak kihagyni a sört. Ebben az esetben két tartós alapanyagból kapunk egy csokis sütit, ami picit sűrűbb és sokkal édesebb lesz. Íme ez a két alapanyagos megoldás: