Csoda három tartós alapanyagból: sörös csokisüti

Csoda három tartós alapanyagból: sörös csokisüti

A sörös-csokis sütinél esetleg a lecukrozott eper az egyszerűbb édesség, de eper nincs egész évben a kamrában

  • 25 dkg fogfájdítóan édes típusú tejcsokoládé
  • 4 db egész tojás
  • 1 dl sör (egy lagert használtunk, de egy kávés stout jobb lett volna, csak az nem volt kéznél)
  • 1 nagy csipet só

180 fokra előmelegítem a sütőt. A csokoládét felolvasztom finoman, egy habverővel elegyítem a sörrel. Kikeverem a tojásokkal, és a formába öntöm. Fontos, hogy a massza ne legyen túl magas, legfeljebb 4 cm.

10 perc sütés után ellenőrzöm, ha már a teteje egyben van, de még remeg a tészta, rögtön kiveszem a sütőből, és a formában hagyom kihűlni.

Hidegen szeletelhető és a sör keserűsége egészen izgalmassá teszi a közönséges tejcsokit.

Sör nélkül is elkészíthető, pontosan a fentiek szerint kell abban az esetben eljárni, csak kihagyni a sört. Ebben az esetben két tartós alapanyagból kapunk egy csokis sütit, ami picit sűrűbb és sokkal édesebb lesz. Íme ez a két alapanyagos megoldás: 

  

 

  • 2020.12.02

Csodadesszert főzés nélkül: kávé, datolya, joghurt

Ismét egy ünnepi, mégis nevetségesen egyszerűen elkészíthető, ráadásul tápláló, minőségi desszert.

  • 2020.12.02

Hogyan rakjak össze egy sajttálat?

Tejfölországban nem nagyon megy ez a sajttál-téma, pedig érdemes ismerkedni, pláne ünnepek alatt sok terhet levesz a láthatatlan munkás válláról, ha desszertnek elég készen vásárolt sajtokat szeletelni és gusztán adjusztálni. Sajtszerető családban nagy sikere lesz. 

  • 2020.12.01

Sütöttem egy klasszik túrótortát, elég stabil lett

Előre kell bocsájtanom, hogy ez nem az a krémes-gyümölcsös verzió. Ez egy szép tömör sütemény, amiből nyugodtan lehet nagyot csinálni, mert két nap után is isteni. Vagy még jobb is.