Csoda három tartós alapanyagból: sörös csokisüti

Csoda három tartós alapanyagból: sörös csokisüti

A sörös-csokis sütinél esetleg a lecukrozott eper az egyszerűbb édesség, de eper nincs egész évben a kamrában

  • 25 dkg fogfájdítóan édes típusú tejcsokoládé
  • 4 db egész tojás
  • 1 dl sör (egy lagert használtunk, de egy kávés stout jobb lett volna, csak az nem volt kéznél)
  • 1 nagy csipet só

180 fokra előmelegítem a sütőt. A csokoládét felolvasztom finoman, egy habverővel elegyítem a sörrel. Kikeverem a tojásokkal, és a formába öntöm. Fontos, hogy a massza ne legyen túl magas, legfeljebb 4 cm.

10 perc sütés után ellenőrzöm, ha már a teteje egyben van, de még remeg a tészta, rögtön kiveszem a sütőből, és a formában hagyom kihűlni.

Hidegen szeletelhető és a sör keserűsége egészen izgalmassá teszi a közönséges tejcsokit.

Sör nélkül is elkészíthető, pontosan a fentiek szerint kell abban az esetben eljárni, csak kihagyni a sört. Ebben az esetben két tartós alapanyagból kapunk egy csokis sütit, ami picit sűrűbb és sokkal édesebb lesz. Íme ez a két alapanyagos megoldás: 

  

 

  • 2021.02.26

Hóvégi menük: olcsó, takarékos és gazdaságos

Itt a hónap és a tél vége is, így menüsorozatunk utolsó téli számában spórolós menüket állítottunk össze. A hentest nem nagyon kell miatta zaklatni, és a rengeteg zöldség nem csak a pénztárcánkat kíméli, de a szervezetünknek is jót tesz így tél végén.

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.

  • 2021.02.24

Krumplis tészta nagyon újragondolva

Burgonya, barnított vaj, tészta -lasagne, vagy lebbencs- és kész a hóvégi, szerethető és spórolós főétel.