A tészta:
- 500 g búzaliszt
- 200 g cukor
- 200 g hideg, felkockázott vaj
- 4 db tojássárgája
- kb. 1 dl hideg víz
- 5 g szalalkáli
Az alapanyagokat gyorsan, lehetőleg egy aprítóban összedolgozom, labdát formázok belőle és lefóliázva a hűtőszekrénybe rakom egy órára.
A krém:
- 500 ml tej
- 150 g cukor
- 2 db tojássárgája
- 40 g étkezési keményítő
- 1/2 citrom reszelt héja
A cukrot simára keverem a tojássárgájákkal és a keményítővel. Elkeverem a tejjel, és alacsony lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzöm. Belekeverem a citromhéjat és keverve kihűtöm.
Előmelegítem a sütőt 180 C fokra.
A tésztából nagy diónyi labdákat formázok, ezekből kb. fél cm vastag és kb. 12 cm átmérőjű köröket nyújtok. A közepébe helyezek egy evőkanál krémet és egy másik ugyanilyen tésztakörrel beborítom, a krém körül lenyomogatom és egy akkora, kör alakú szaggatóval szaggatom ki, hogy a krém körül lenyomott tészta kb. 1 cm széles legyen. A levágott részt visszarakom a többi tésztához, az begyúrható, felhasználható.
Hűtőbe rakok minden elkészült táskát és csak akkor veszem elő, amikor mind kész, és lehet egyszerre sütni.
A forró sütőbe tolom a táskákat és kb 10-15 percig sütöm, amíg aranybarna lesz.
Porcukrozva tálalom.