Hogyan lesz szaftos a csirkemell?

Hogyan lesz szaftos a csirkemell?

Népszerű alapanyag, attól még kevesen készítik jól pedig nagyon könnyű művelet és egy rizzsel, salátával kiváló tízperces vacsorát ad. 

A csirke

Szabadtartott csirkét veszek, ez a sütési idő is arra van optimalizálva, azoknak nincs akkora püffedt melle, kisebb a vízveszteség, jobb az íz, jobb a szerkezet.  

  
A fazonírozás

A kis belső csíkot el szoktom távolítani és külön sütöm meg (elég neki 1-1 perc oldalanként), mert ha belül hagyom, túl vastag a mell azon a részen, ha kihajtom, rég átsül, mire a mell még nincs készen.

A filé vaskos részét megütögetem egy üveg aljával, hogy nagyjáből egyenletesen vastag alapanyagot kapjak, Ez lehetetlen, igyekezni attól még lehet. A képen látható mell 20-25 mm vastag volt. Ha püffedt, vastag a mell, óvatosan megütögetve lehet erre a vastagságra igazítani.

Tilos előre lesózni, szárítja. Fűszerezni lehet, bár azok meg sütés közben odapörkölődnek a felületére.

Sütési hőmérséklet és idő

Egy serpenyőben 1/2 evőkanál olajat vagy zsírt hevítek, a legmagasabb hőmérsékleten dolgozok. A filét belerakom, kicsit megrázom a serpenyőt, hogy ne tapadjon le. 2 percig sütöm, megfordítom, a másik oldalát is 2 percig sütöm. Sózom, tálalom. 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.