- Címkék:
- csirke
- csirkemell
A csirke
Szabadtartott csirkét veszek, ez a sütési idő is arra van optimalizálva, azoknak nincs akkora püffedt melle, kisebb a vízveszteség, jobb az íz, jobb a szerkezet.
A fazonírozás
A kis belső csíkot el szoktom távolítani és külön sütöm meg (elég neki 1-1 perc oldalanként), mert ha belül hagyom, túl vastag a mell azon a részen, ha kihajtom, rég átsül, mire a mell még nincs készen.
A filé vaskos részét megütögetem egy üveg aljával, hogy nagyjáből egyenletesen vastag alapanyagot kapjak, Ez lehetetlen, igyekezni attól még lehet. A képen látható mell 20-25 mm vastag volt. Ha püffedt, vastag a mell, óvatosan megütögetve lehet erre a vastagságra igazítani.
Tilos előre lesózni, szárítja. Fűszerezni lehet, bár azok meg sütés közben odapörkölődnek a felületére.
Sütési hőmérséklet és idő
Egy serpenyőben 1/2 evőkanál olajat vagy zsírt hevítek, a legmagasabb hőmérsékleten dolgozok. A filét belerakom, kicsit megrázom a serpenyőt, hogy ne tapadjon le. 2 percig sütöm, megfordítom, a másik oldalát is 2 percig sütöm. Sózom, tálalom.