Hogyan lesz szaftos a csirkemell?

Hogyan lesz szaftos a csirkemell?

Népszerű alapanyag, attól még kevesen készítik jól pedig nagyon könnyű művelet és egy rizzsel, salátával kiváló tízperces vacsorát ad. 

A csirke

Szabadtartott csirkét veszek, ez a sütési idő is arra van optimalizálva, azoknak nincs akkora püffedt melle, kisebb a vízveszteség, jobb az íz, jobb a szerkezet.  

  
A fazonírozás

A kis belső csíkot el szoktom távolítani és külön sütöm meg (elég neki 1-1 perc oldalanként), mert ha belül hagyom, túl vastag a mell azon a részen, ha kihajtom, rég átsül, mire a mell még nincs készen.

A filé vaskos részét megütögetem egy üveg aljával, hogy nagyjáből egyenletesen vastag alapanyagot kapjak, Ez lehetetlen, igyekezni attól még lehet. A képen látható mell 20-25 mm vastag volt. Ha püffedt, vastag a mell, óvatosan megütögetve lehet erre a vastagságra igazítani.

Tilos előre lesózni, szárítja. Fűszerezni lehet, bár azok meg sütés közben odapörkölődnek a felületére.

Sütési hőmérséklet és idő

Egy serpenyőben 1/2 evőkanál olajat vagy zsírt hevítek, a legmagasabb hőmérsékleten dolgozok. A filét belerakom, kicsit megrázom a serpenyőt, hogy ne tapadjon le. 2 percig sütöm, megfordítom, a másik oldalát is 2 percig sütöm. Sózom, tálalom. 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.