Hogyan lesz szaftos a csirkemell?

Hogyan lesz szaftos a csirkemell?

Népszerű alapanyag, attól még kevesen készítik jól pedig nagyon könnyű művelet és egy rizzsel, salátával kiváló tízperces vacsorát ad. 

A csirke

Szabadtartott csirkét veszek, ez a sütési idő is arra van optimalizálva, azoknak nincs akkora püffedt melle, kisebb a vízveszteség, jobb az íz, jobb a szerkezet.  

  
A fazonírozás

A kis belső csíkot el szoktom távolítani és külön sütöm meg (elég neki 1-1 perc oldalanként), mert ha belül hagyom, túl vastag a mell azon a részen, ha kihajtom, rég átsül, mire a mell még nincs készen.

A filé vaskos részét megütögetem egy üveg aljával, hogy nagyjáből egyenletesen vastag alapanyagot kapjak, Ez lehetetlen, igyekezni attól még lehet. A képen látható mell 20-25 mm vastag volt. Ha püffedt, vastag a mell, óvatosan megütögetve lehet erre a vastagságra igazítani.

Tilos előre lesózni, szárítja. Fűszerezni lehet, bár azok meg sütés közben odapörkölődnek a felületére.

Sütési hőmérséklet és idő

Egy serpenyőben 1/2 evőkanál olajat vagy zsírt hevítek, a legmagasabb hőmérsékleten dolgozok. A filét belerakom, kicsit megrázom a serpenyőt, hogy ne tapadjon le. 2 percig sütöm, megfordítom, a másik oldalát is 2 percig sütöm. Sózom, tálalom. 

  • 2021.03.05

Tízperces fogások, ha már teljesen kikészültél

Gyorsan elkészül, tartós alapanyagokból, ügyetlenek is össze tudják rakni, ráadásul finom, 10 menüsor, nagyon legfeljebb tíz perc munkát igénylő fogásokkal, a közeljövőben nagy szükség lesz rájuk. A fogások tematikus menükbe rendezve.:

  • 2021.03.03

Így lesz csinos az amerikai palacsintád

Az amerikait kicsit máshogy kell sütni, mint a másikat, mert a tésztája vastagabb, merevebb. Mutatjuk, hogyan van az a máshogy. 

  • 2021.03.02

A paplanos rántott hús titka

Egy jó rántott hús bundája gyönyörűen elemelkedik a hústól, de miért? És hogyan?