- 40 dkg fehér csokoládé
- 4 db egész tojás
- 15 dkg darált mandula/dió/török mogyoró
- 20 dkg vaj
- só
Előmelegítem 200 C fokra a sütőt.
A csokoládét felolvasztom a vajjal, elkeverem a darált mandulával (diót használtam, előtte megpirítottam és leszedtem a hártyákat róla, hogy édesebb legyen.
Amikor a massza kihűlt, elkeverem a tojásokkal, és egy jó nagy csipet sóval megsózom.
Kivajazok egy formát (20x15 cm kb megfelel ennek a mennyiségnek) beleöntöm a masszát és 10 perc után ellenőrzöm. Ha már a teteje szilárd, de meg lötyög, kiveszem, pihentetem 15 percig így jó krémes lesz a belseje. Nem szabad túlsütni, a puha belseje a lényeg.
Füstölt sóval még jobb.
A tetejét meg lehet szórni durvára tört mandula/dió/török mogyoróval, azzal, amit a tésztába is teszünk, akkor érdemes +10 dkg -ot számolni és azt nem darálni, csak durvára törni és a sütőbe tolás előtt megszórni vele a tésztát.