Egyszerű luxus sütemény 4 tartós alapanyagból

Egyszerű luxus sütemény 4 tartós alapanyagból

Végtelenül egyszerűk sorozatunkban megint egy sütemény, ami ünnepi is lehet. 

  • 40 dkg fehér csokoládé
  • 4 db egész tojás
  • 15 dkg darált mandula/dió/török mogyoró
  • 20 dkg vaj

Előmelegítem 200 C fokra a sütőt.

A csokoládét felolvasztom a vajjal, elkeverem a darált mandulával (diót használtam, előtte megpirítottam és leszedtem a hártyákat róla, hogy édesebb legyen.

Amikor a massza kihűlt, elkeverem a tojásokkal, és egy jó nagy csipet sóval megsózom.

Kivajazok egy formát (20x15 cm kb megfelel ennek a mennyiségnek) beleöntöm a masszát és 10 perc után ellenőrzöm. Ha már a teteje szilárd, de meg lötyög, kiveszem, pihentetem 15 percig így jó krémes lesz a belseje. Nem szabad túlsütni, a puha belseje a lényeg.

Füstölt sóval még jobb. 

A tetejét meg lehet szórni durvára tört mandula/dió/török mogyoróval, azzal, amit a tésztába is teszünk, akkor érdemes +10 dkg -ot számolni és azt nem darálni, csak durvára törni és a sütőbe tolás előtt megszórni vele a tésztát. 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.