Egyszerű melengető ételek: húsos káposzta

Egyszerű melengető ételek: húsos káposzta

Itt a hideg, és a melengető ételek ideje, ezeket soroljuk szépen egész télen. A következő elkészítése ráadásul nagyon egyszerű, elég összepakolni és várni, amíg elkészül. 

  • 2 kg lehetőleg cubákos hús, pl. csülökből tökéletes, a képen fele csülök, fele hasalja
  • 2 kg savanyú káposzta
  • 10 db babérlevél
  • 20 db feketebors
  • 2 ekanál fekete kömény
  • 2 ekanál fűszerpaprika
  • 1/2 l tejföl 
  • só csak akkor, ha a káposzta nem túl sós

A húst féltenyérnyi darabokra vágom. Egy lábos aljába rakom a fűszereket, kivéve a fűszerpaprikát. A káposztával kezdve és végezve a rétegeket lerétegzem a húst és a káposztát. A tetejét megszórom a paprikával. 

Negyedéig felöntöm vízzel és addig főzöm, amígy a hús omlósan puha lesz. Nem szoktam kevergetni, mert akkor belekeveredik a fekete bors alulról. 

Tejföllel, kenyérrel tálalom.

  • 2021.02.27

Itt a tavasz, a tojásos nokedli ideje!

A tavasz kötelező kelléke a tojásos nokedli salátával. Mivel saláta már egész évben van, akár ezeken a kora tavaszi, napsütéses napokon is elkészíthetjük ezt a kedves komfortételt. 

  • 2021.02.26

Hóvégi menük: olcsó, takarékos és gazdaságos

Itt a hónap és a tél vége is, így menüsorozatunk utolsó téli számában spórolós menüket állítottunk össze. A hentest nem nagyon kell miatta zaklatni, és a rengeteg zöldség nem csak a pénztárcánkat kíméli, de a szervezetünknek is jót tesz így tél végén.

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.