Tudod hogyan kell megfőzni a virslit? Sehogy!

Tudod hogyan kell megfőzni a virslit? Sehogy!

A virsli hőkezelt termék, ezért elég fogyasztás előtt megmelegíteni. A művelet úgy tűnik annyira azért nem egyszerű, mert sokan túltolják. 

A lényeges pontok:

  • forró, de nem forrásban lévő víz (éppen gyöngyözés körüli pillanat, 90 C fok körüli hőmérséklet)
  • fedő nélkül
  • 3-5 perc
  • ha műbeles a virsli, a műbelet el kell távolítani főzés előtt

A megadott időnél tovább főzött virsli állaga romlik és a bőrös virsli, amelyen viszont rajta kell hagyni a belet, szétrepedhet.

Bónusz, ecetes virsli, amihez még melegíteni se kell a virslit.:

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.

  • 2022.04.06

Nem tudok és nem akarok főzni 9.: szardíniakonzerv

Sorozatunkban sorra vesszük a teljesen fogalmatlanok, és a konyhai műveletektől irtózók számára szükséges ismereteket. Tojásfőzés, rántotta, tükörtojás, tészta szósszal, virslifőzés és hasonló magasságokra számíthattok.