Tudod hogyan kell megfőzni a virslit? Sehogy!

Tudod hogyan kell megfőzni a virslit? Sehogy!

A virsli hőkezelt termék, ezért elég fogyasztás előtt megmelegíteni. A művelet úgy tűnik annyira azért nem egyszerű, mert sokan túltolják. 

A lényeges pontok:

  • forró, de nem forrásban lévő víz (éppen gyöngyözés körüli pillanat, 90 C fok körüli hőmérséklet)
  • fedő nélkül
  • 3-5 perc
  • ha műbeles a virsli, a műbelet el kell távolítani főzés előtt

A megadott időnél tovább főzött virsli állaga romlik és a bőrös virsli, amelyen viszont rajta kell hagyni a belet, szétrepedhet.

Bónusz, ecetes virsli, amihez még melegíteni se kell a virslit.:

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.