Kihagyhatatlan receptek: viszkis krémlikőr

Kihagyhatatlan receptek: viszkis krémlikőr

Aki csak egy kicsit is szereti az édes italokat, és a bolti likőröket, vagy sok extrás süteményt süt, ez neki való. Mellesleg a krémlikőrbe kiválóan el lehet sütni az ajándékba kapott blended termékeket, de az extrás csodákat nem így kell elpancsolni.

  • 6 dl habtejszín (nem főzőtejszín)
  • 2 db frissen lefőzött, finom presszókávé (nem világos pörkölésű újhullámos)
  • 2,5 dl blended whiskey/whisky
  • 2 ekanál vaníliaesszencia vagy 4 tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor, ez kóstolás után lehet több, ízlés dolga
  • 1 csipet só

A tejszín a cukorral, vaníliával, kávéval és sóval beforralom egy nagy lábosban, magas lángon 5 dl-re. Érdemes mellette állni és néha megkeverni.

Kihűtöm, elvekerem a viszkivel és üvegekbe töltöm. Ha nem elég édes, lehet még cukrozni, de nem szabad melegíteni mert a forralás csökkenti az alkoholtartalmat. Hosszan kevergetve hidegen is elolvad benne a cukor. 

Tömzsi pohárban kínálom, vagy krémekbe, süteményekbe is remekül fel lehet használni mint fűszer.

 

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.

  • 2022.04.06

Nem tudok és nem akarok főzni 9.: szardíniakonzerv

Sorozatunkban sorra vesszük a teljesen fogalmatlanok, és a konyhai műveletektől irtózók számára szükséges ismereteket. Tojásfőzés, rántotta, tükörtojás, tészta szósszal, virslifőzés és hasonló magasságokra számíthattok.