Életmentő tízperces: a magyarosch rizottó

Életmentő tízperces: a magyarosch rizottó

Aki már a gasztroforradalom előtt is fizető vendég volt, emlékszik a csirkemájas rizottóra és társaira. Ezek nagyon nem rizottók voltak, hanem főtt rizsek dolgokkal összekeverve, jobb esetben összesütve, éppen ami kéznél volt. Ennek egy változatát a mai napig készítem, pláne a vegán emberkísérlet alatt vacsoráztam számtalanszor. 

  • 1 rész készre főtt rizs, lehet maradék is, B rizs is, mindegy, néha a kutyáknak főzött rizsből sarcolok
  • nagyon sok hagyma, legjobb a finomra szeletelt újhagyma, de lehet rengeteg fokhagyma is
  • 1/2 rész tetszőleges zöldség, a képen mángold, de lehet más is, vegyes is és gomba is, céklalevéllel is nagyon jó
  • bőséges és tetszőleges zsiradék, a hidegen sajtolt napraforgóolaj, vagy a vaj a legjobb

Egy nagy lábosban, vagy wokban a zsiradékon megfonnyasztom a hagymát, átpirítom rajta a zöldségeket és a rizst. Legyen jó ropogós itt-ott.

Salátával, friss zöldséggel a legjobb.

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.