Életmentő tízperces: a magyarosch rizottó

Életmentő tízperces: a magyarosch rizottó

Aki már a gasztroforradalom előtt is fizető vendég volt, emlékszik a csirkemájas rizottóra és társaira. Ezek nagyon nem rizottók voltak, hanem főtt rizsek dolgokkal összekeverve, jobb esetben összesütve, éppen ami kéznél volt. Ennek egy változatát a mai napig készítem, pláne a vegán emberkísérlet alatt vacsoráztam számtalanszor. 

  • 1 rész készre főtt rizs, lehet maradék is, B rizs is, mindegy, néha a kutyáknak főzött rizsből sarcolok
  • nagyon sok hagyma, legjobb a finomra szeletelt újhagyma, de lehet rengeteg fokhagyma is
  • 1/2 rész tetszőleges zöldség, a képen mángold, de lehet más is, vegyes is és gomba is, céklalevéllel is nagyon jó
  • bőséges és tetszőleges zsiradék, a hidegen sajtolt napraforgóolaj, vagy a vaj a legjobb

Egy nagy lábosban, vagy wokban a zsiradékon megfonnyasztom a hagymát, átpirítom rajta a zöldségeket és a rizst. Legyen jó ropogós itt-ott.

Salátával, friss zöldséggel a legjobb.

 

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.