Hogyan nem lesz olajos szivacs a sült padlizsán?

Hogyan nem lesz olajos szivacs a sült padlizsán?

Aki sütött már padlizsánt, tudja, vagy száraz papírlap, vagy olajban tocsogó szivacs lesz. Mutatjuk, hogyan találd el a középutat!

Arról már írtunk, hogyan nem lesz keserű a padlizsán, itt olvashatod.

A padlizsán rengeteg folyadékot képes magába szívni, ezért érdemes az alábbi trükkökkel nekilátni.

Olajban sütni egy kín

Több fantasztikus recept -moussaka, melanzane alla parmigiana, joghurtos padlizsán- elősütött szeleteket írnak elő, ezekhez az ételekhez nem süthetjük meg egészben a padlizsánt. 

Ha van rá lehetőség, a legjobb a következő pontban leírtak szerint grillezni, ha nincs, így lehet a legjobban megoldani:

  • Ne sózd le a padlizsánt, ez kivonja a nedvességet, és éppen az a lényeg, hogy minél több maradjon benne, hogy minél kevesebbet tudjon felszívni. 
  • Párold meg. Kevés gyöngyöző vízben párold elő a padlizsánt, így a végén csak magas lángon kell egy kicsit az olajban odakapatni, kevesebb ideje van olajat beszívni. Az így előkészített szeleteket sütőpapíron, kevés olajjal megspriccelve, megfűszerezve a sütőben is meg tudod sütni.
  • Bundázd be jól. 
Grillezve

Grillen a csak úgy odadobott szeletek szenes cipőtalpak lesznek, érdemes itt is előre gondolkodni.

  • Vágj vastag, 10-15 mm vastag szeleteket
  • Áztasd lesúlyozva sós tejbe, vagy sós vízbe legalább egy órára, majd kend be vékonyan olajjal és így grillezd, szaftos és ízletes lesz.

 

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.