Hogyan nem lesz olajos szivacs a sült padlizsán?

Hogyan nem lesz olajos szivacs a sült padlizsán?

Aki sütött már padlizsánt, tudja, vagy száraz papírlap, vagy olajban tocsogó szivacs lesz. Mutatjuk, hogyan találd el a középutat!

Arról már írtunk, hogyan nem lesz keserű a padlizsán, itt olvashatod.

A padlizsán rengeteg folyadékot képes magába szívni, ezért érdemes az alábbi trükkökkel nekilátni.

Olajban sütni egy kín

Több fantasztikus recept -moussaka, melanzane alla parmigiana, joghurtos padlizsán- elősütött szeleteket írnak elő, ezekhez az ételekhez nem süthetjük meg egészben a padlizsánt. 

Ha van rá lehetőség, a legjobb a következő pontban leírtak szerint grillezni, ha nincs, így lehet a legjobban megoldani:

  • Ne sózd le a padlizsánt, ez kivonja a nedvességet, és éppen az a lényeg, hogy minél több maradjon benne, hogy minél kevesebbet tudjon felszívni. 
  • Párold meg. Kevés gyöngyöző vízben párold elő a padlizsánt, így a végén csak magas lángon kell egy kicsit az olajban odakapatni, kevesebb ideje van olajat beszívni. Az így előkészített szeleteket sütőpapíron, kevés olajjal megspriccelve, megfűszerezve a sütőben is meg tudod sütni.
  • Bundázd be jól. 
Grillezve

Grillen a csak úgy odadobott szeletek szenes cipőtalpak lesznek, érdemes itt is előre gondolkodni.

  • Vágj vastag, 10-15 mm vastag szeleteket
  • Áztasd lesúlyozva sós tejbe, vagy sós vízbe legalább egy órára, majd kend be vékonyan olajjal és így grillezd, szaftos és ízletes lesz.

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.