Arról már írtunk, hogyan nem lesz keserű a padlizsán, itt olvashatod.
A padlizsán rengeteg folyadékot képes magába szívni, ezért érdemes az alábbi trükkökkel nekilátni.
Olajban sütni egy kín
Több fantasztikus recept -moussaka, melanzane alla parmigiana, joghurtos padlizsán- elősütött szeleteket írnak elő, ezekhez az ételekhez nem süthetjük meg egészben a padlizsánt.
Ha van rá lehetőség, a legjobb a következő pontban leírtak szerint grillezni, ha nincs, így lehet a legjobban megoldani:
- Ne sózd le a padlizsánt, ez kivonja a nedvességet, és éppen az a lényeg, hogy minél több maradjon benne, hogy minél kevesebbet tudjon felszívni.
- Párold meg. Kevés gyöngyöző vízben párold elő a padlizsánt, így a végén csak magas lángon kell egy kicsit az olajban odakapatni, kevesebb ideje van olajat beszívni. Az így előkészített szeleteket sütőpapíron, kevés olajjal megspriccelve, megfűszerezve a sütőben is meg tudod sütni.
- Bundázd be jól.
Grillezve
Grillen a csak úgy odadobott szeletek szenes cipőtalpak lesznek, érdemes itt is előre gondolkodni.
- Vágj vastag, 10-15 mm vastag szeleteket
- Áztasd lesúlyozva sós tejbe, vagy sós vízbe legalább egy órára, majd kend be vékonyan olajjal és így grillezd, szaftos és ízletes lesz.