Parlagfüvet árulsz élelmiszernek? Megvan, hogy tilos?

Parlagfüvet árulsz élelmiszernek? Megvan, hogy tilos?

A Európában invazív gyomként terjedő parlagfű óriási károkat okoz, semmiféle gyógyhatása nem bizonyított, állatkísérletben mérgezőnek bizonyult, ennek ellenére az összeesküvés-elméletekben emlegetett gonosz gyógyszergyárakhoz hasonlóan, a szép kis haszon reményében csak akad mindig egy-két sarlatán, aki el akarja adni. Pedig tilos. Egész Európában az.

"jelenleg Európában sem a parlagfű, sem a belőle készült élelmiszerek nem hozhatók forgalomba emberi fogyasztásra szánt termékként. A parlagfű tartalmú készítmények új élelmiszernek minősülnek, melyeket uniós szinten engedélyeztetni kell. Az uniós engedélyezés során az élelmiszerként történő felhasználás biztonságosságát kell bizonyítani. Parlagfűre és a belőle készített termékekre Európában eddig nem került kiadásra engedély."

via

Az állásfoglalást a NÉBIH itt jelen időre is megerősítette.

 

További cikkeink a parlagfűről, eredetéről, kártékonyságáról itt.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.