Elkezdődött a befőzési szezon, kövessetek minket!

Elkezdődött a befőzési szezon, kövessetek minket!

Itt az ideje eltenni a télire való finomságokat, ezért sorozatot indítunk, ahol én minden nap elrakok valamit, és ezeket rendszeresen szemlézzük, így ti is ki tudjátok belőle válogatni azokat a befőtteket, ami a konyhátokba, ízlésetekhez passzol. 

1. Fenyőrügy cukorban

Évek óta teszek el tavasszal, mert finom, és kiváló köptető kínlódós köhögésre, télen néha jól jön. Elkészíteni egyszerű, szedek friss és zöld fenyőrügyet (minden hazai fenyőfaj megfelel), és 2:1 arányban cukorral lerétegzem egy sterilizált befőttes üvegben. Hűvös helyre rakom, őszre levet ereszt, összeérik. 

Van, aki mézzel önti fel, még jobb.

Fontos, aki nem ismeri a növényeket, a mérgező tiszafát összekeverheti a fenyővel, így feltétlenül tájékozódjatok a fajról és ne kopasszatok meg egy fát sem, csak pár rügyet vágjatok le egy-egy fáról. 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.