- Címkék:
- grill
- vegán
- vegetariánus
Ne hámozd meg
A gyökérzöldségeket, sütőtököt, burgonyát, bármit, amit hámoznál, ne hámozd meg, mert így ha megég és kormos lesz, akkor azt könnyedén el lehet távolítani. A paprikát is szépen meg lehet hámozni grillezés végén.
A paradicsomot egészben, a nagyokat félbevágva, domború felükkel lefelé rakd fel, így azokat is majd meg lehet hámozni.
Ne legyen vastag
Legfeljebb kétujjnyi zöldségeket rakj fel, azok szépen átpuhulnak pár óra alatt, nem kell a végtelenségig várni rájuk. Sütőtököt, duci céklát felezd és a vágási felülettel felfelé süsd.
Füstöld
Ha beborítod a tetejét vastag, nagy levelekkel, például kelkáposzta, a terményeid finoman füstölődnek és a kel is sokkal finomabb lesz a főzelékbe, nem kell kidobni!
Ne égesd
A zöldségeknek inkább hosszú, lassú füst kell, nem gyors odapirítás, ezért hagyd leégni a tüzet és lassú parázson süsd, nagyon lassú, 2-3 órás folyamat lesz, cserébe nagyon finom.
Süss mellette lepényt
Kedvenc vegán lepényem receptje itt, egy masszívc vasserpenyő pedig szépen elpötyög a tűzön is, a lepény pedig a füsttől nagyon extra lesz.