Érnek az eszményi grillzöldségek, így készülnek!

Érnek az eszményi grillzöldségek, így készülnek!

Ősszel fantasztikus grillezéseket lehet csapni szezonális terményekből, sütőtök, csilipaprikák, cékla, répa, paszternák, kelkáposzta, padlizsán, paradicsom, burgonya, édeskömény, mind rendelkezésre áll a kertből. Ha túl sok termett, a grill segítségével kiváló téli konzerveket is tudunk ezekből készíteni. 

Ne hámozd meg

A gyökérzöldségeket, sütőtököt, burgonyát, bármit, amit hámoznál, ne hámozd meg, mert így ha megég és kormos lesz, akkor azt könnyedén el lehet távolítani. A paprikát is szépen meg lehet hámozni grillezés végén. 

A paradicsomot egészben, a nagyokat félbevágva, domború felükkel lefelé rakd fel, így azokat is majd meg lehet hámozni. 

Ne legyen vastag

Legfeljebb kétujjnyi zöldségeket rakj fel, azok szépen átpuhulnak pár óra alatt, nem kell a végtelenségig várni rájuk. Sütőtököt, duci céklát felezd és a vágási felülettel felfelé süsd.

Füstöld

Ha beborítod a tetejét vastag, nagy levelekkel, például kelkáposzta, a terményeid finoman füstölődnek és a kel is sokkal finomabb lesz a főzelékbe, nem kell kidobni!

Ne égesd

A zöldségeknek inkább hosszú, lassú füst kell, nem gyors odapirítás, ezért hagyd leégni a tüzet és lassú parázson süsd, nagyon lassú, 2-3 órás folyamat lesz, cserébe nagyon finom. 

Süss mellette lepényt

Kedvenc vegán lepényem receptje itt, egy masszívc vasserpenyő pedig szépen elpötyög a tűzön is, a lepény pedig a füsttől nagyon extra lesz.

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.