Luxusbodag percek alatt

Luxusbodag percek alatt

Aki túl sokáig vezet háztartást, előbb-utóbb kiműveli magát a serpenyőben, gyorsan elkészíthető lepénykenyerek területén. Ez a kedvencem, szabad tűzön elkészítve még jobb. 

  • 1 kg fehér búza kenyérliszt
  • 2 dl hidegen sajtolt olívaolaj (lehet extra szűz olívaolaj is)
  • 1 nagy csokor zöldfűszer finomra vágva (petrezselyem a képen)
  • 1 tkanál szódabikarbóna
  • víz

Az alapanyagokat összegyúrom, annyi vizet adok hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjak.

Egy serpenyőt felforrósítok. Fél maréknyi tésztát gombóccá gyúrok, egy deszkán 2 mm vastagra nyújtom és a forró serpenyőbe dobom. Nem kell lisztezni, zsírozni, a tésztában lévő olaj mindent megold. 

Egy lapáttal megfordítom, mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Tölthető mindennel.

Egy tasakban, vagy dobozban a hűtőszekrényben tárolható. 

 A bodagról itt írtunk. 

 

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.