- Címkék:
- kenyér
- grill
- vegán
- bodag
- vegetariánus
- 1 kg fehér búza kenyérliszt
- 2 dl hidegen sajtolt olívaolaj (lehet extra szűz olívaolaj is)
- 1 nagy csokor zöldfűszer finomra vágva (petrezselyem a képen)
- 1 tkanál szódabikarbóna
- só
- víz
Az alapanyagokat összegyúrom, annyi vizet adok hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjak.
Egy serpenyőt felforrósítok. Fél maréknyi tésztát gombóccá gyúrok, egy deszkán 2 mm vastagra nyújtom és a forró serpenyőbe dobom. Nem kell lisztezni, zsírozni, a tésztában lévő olaj mindent megold.
Egy lapáttal megfordítom, mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Tölthető mindennel.
Egy tasakban, vagy dobozban a hűtőszekrényben tárolható.