Extrás tészta 3 tartós alapanyagból

Extrás tészta 3 tartós alapanyagból

Ez az alaprecept önmagában is bőven elég, ám több irányba bővíthető, ha esetleg akad még otthon valami.

  • 30 dkg 8-10 tojásos szélesmetélt (durumspagetti is elfogadható, a tojásos szélesmetélttel ízletesebb és kiadósabb) a képen saját házitészta van
  • 100 g füstölt lazac
  • 2 dl habtejszín

A tészát nem teljesen készre főzöm, leszűröm. Visszarakom a lábosba, leöntöm a tejszínnel és közepes lángon addig kevergetem, amíg a tejszín szépen bevonja a tésztát, nem folyik szanaszét, ez kb 7-8 perc.

A lazacot összetépem és a tésztába forgatom.

Extrák:

  • Finomra vágott friss kapor/petrezselyem/
  • csipetnyi összezúzott fokhagyma
  • reszelt pecorino/permezán

 

  • 2021.03.05

Tízperces fogások, ha már teljesen kikészültél

Gyorsan elkészül, tartós alapanyagokból, ügyetlenek is össze tudják rakni, ráadásul finom, 10 menüsor, nagyon legfeljebb tíz perc munkát igénylő fogásokkal, a közeljövőben nagy szükség lesz rájuk. A fogások tematikus menükbe rendezve.:

  • 2021.03.03

Így lesz csinos az amerikai palacsintád

Az amerikait kicsit máshogy kell sütni, mint a másikat, mert a tésztája vastagabb, merevebb. Mutatjuk, hogyan van az a máshogy. 

  • 2021.03.02

A paplanos rántott hús titka

Egy jó rántott hús bundája gyönyörűen elemelkedik a hústól, de miért? És hogyan?