Extrás tészta 3 tartós alapanyagból

Extrás tészta 3 tartós alapanyagból

Ez az alaprecept önmagában is bőven elég, ám több irányba bővíthető, ha esetleg akad még otthon valami.

  • 30 dkg 8-10 tojásos szélesmetélt (durumspagetti is elfogadható, a tojásos szélesmetélttel ízletesebb és kiadósabb) a képen saját házitészta van
  • 100 g füstölt lazac
  • 2 dl habtejszín

A tészát nem teljesen készre főzöm, leszűröm. Visszarakom a lábosba, leöntöm a tejszínnel és közepes lángon addig kevergetem, amíg a tejszín szépen bevonja a tésztát, nem folyik szanaszét, ez kb 7-8 perc.

A lazacot összetépem és a tésztába forgatom.

Extrák:

  • Finomra vágott friss kapor/petrezselyem/
  • csipetnyi összezúzott fokhagyma
  • reszelt pecorino/permezán

 

  • 2020.12.02

Csodadesszert főzés nélkül: kávé, datolya, joghurt

Ismét egy ünnepi, mégis nevetségesen egyszerűen elkészíthető, ráadásul tápláló, minőségi desszert.

  • 2020.12.02

Hogyan rakjak össze egy sajttálat?

Tejfölországban nem nagyon megy ez a sajttál-téma, pedig érdemes ismerkedni, pláne ünnepek alatt sok terhet levesz a láthatatlan munkás válláról, ha desszertnek elég készen vásárolt sajtokat szeletelni és gusztán adjusztálni. Sajtszerető családban nagy sikere lesz. 

  • 2020.12.01

Sütöttem egy klasszik túrótortát, elég stabil lett

Előre kell bocsájtanom, hogy ez nem az a krémes-gyümölcsös verzió. Ez egy szép tömör sütemény, amiből nyugodtan lehet nagyot csinálni, mert két nap után is isteni. Vagy még jobb is.