Magyar paraszti csoda 4 alapanyagból: a dödölle

Magyar paraszti csoda 4 alapanyagból: a dödölle

Fajsúlyosabb pörköltek, például marha vagy vaddisznó körete is lehet a zalai dödölle, de önmagában is kiad egy teljes étkezést. 

  • 1 kg szétfővő típusú burgonya
  • kb. 30 dkg liszt
  • 4 nagy fej vöröshagyma finomra vágva
  • 15 dkg zsír
  • opcionális: 1/2 l tejföl

A burgonyát meghámozom, felkockázom. Annyi vízben, ami éppen ellepi gyöngyözve puhára főzöm. 

Egy nagy, mély serpenyőben felolvasztom a zsírt, aranybarnára pirítom rajta a hagymát.

A burgonyát, amikor már puhára főtt, fent hagyom a lángon és a főzőlével együtt, egy törőv segítségével pépesítem. Egy fakanállal folyamatosan keverve kanalazom bele a lisztet. Végig közepes lángon dolgozok, minden egyes kanál lisztet eldolgozok. Legyen sima és sűrű, sokáig tart, nehéz munka.

Zsírba mártott evőkanállal a krumplimasszából a hagymás zsírba szaggatok evőkanálnyi galuskákat, rázogatva körbepirítom.

  • 2021.03.06

Tartalmas egytálételek tíz perc munkával

Van pár variálható alaprecept, amelyek sokat segíthetnek az egész családdal otthon dolgozó láthatatlan munkásoknak. A receptek máskor is jól jönnek, és egyiket sem tart tovább tíz percnél összedobni, utána pedig elvan az a sütőben, vagy a gázon.

  • 2021.03.05

Tízperces fogások, ha már teljesen kikészültél

Gyorsan elkészül, tartós alapanyagokból, ügyetlenek is össze tudják rakni, ráadásul finom, 10 menüsor, nagyon legfeljebb tíz perc munkát igénylő fogásokkal, a közeljövőben nagy szükség lesz rájuk. A fogások tematikus menükbe rendezve.:

  • 2021.03.03

Így lesz csinos az amerikai palacsintád

Az amerikait kicsit máshogy kell sütni, mint a másikat, mert a tésztája vastagabb, merevebb. Mutatjuk, hogyan van az a máshogy.