Fantasztikus ízpárok: gomba és kávé

Fantasztikus ízpárok: gomba és kávé

Nem kell megijedni, jó lesz. 

A kávé a gomba tökéletes ízfokozója. Természetesen nem egy pumpkin spice lónyál lattéra gondolok, hanem egy bika és sittes feketére, keserűn, mint egy rosszabb reggelen mi magunk. 

Bár a képen rókagomba van, a kávé pontosan annyira jó termesztett csiperkével, vagy laskával is. 

Hogyan használjam?

Minden gombafajhoz illik, így akár tejszínes, sajtos, húsos, fűszeres gombás raguk, szószok és pirított, grillezett gomba kaphat egy löttyintésnyi feketekávét, szépen el fogja mélyíteni a gomba ízét, a kávé nem fog érződni. 

Mikor kerüljem el?

Bezöldségelt levesek, paradicsomos szószok, úgy általában minden olyan gombaétel esetében, ahol zöldségek is vannak a receptben. 

A csodás barna tányér Ruzicska Tünde arany kezeit dícséri. 

 

 

  • 2020.12.02

Hogyan rakjak össze egy sajttálat?

Tejfölországban nem nagyon megy ez a sajttál-téma, pedig érdemes ismerkedni, pláne ünnepek alatt sok terhet levesz a láthatatlan munkás válláról, ha desszertnek elég készen vásárolt sajtokat szeletelni és gusztán adjusztálni. Sajtszerető családban nagy sikere lesz. 

  • 2020.12.01

Sütöttem egy klasszik túrótortát, elég stabil lett

Előre kell bocsájtanom, hogy ez nem az a krémes-gyümölcsös verzió. Ez egy szép tömör sütemény, amiből nyugodtan lehet nagyot csinálni, mert két nap után is isteni. Vagy még jobb is.

  • 2020.12.01

A földimogyoróvaj minek van?

A földimogyoróvaj kiváló szendvicskrém csak úgy magában, remekül lehet vele fűszerezni, egyes esetekben még a zsiradékot is ki lehet vele váltani innen-onnan.