Fantasztikus ízpárok: gomba és kávé

Fantasztikus ízpárok: gomba és kávé

Nem kell megijedni, jó lesz. 

A kávé a gomba tökéletes ízfokozója. Természetesen nem egy pumpkin spice lónyál lattéra gondolok, hanem egy bika és sittes feketére, keserűn, mint egy rosszabb reggelen mi magunk. 

Bár a képen rókagomba van, a kávé pontosan annyira jó termesztett csiperkével, vagy laskával is. 

Hogyan használjam?

Minden gombafajhoz illik, így akár tejszínes, sajtos, húsos, fűszeres gombás raguk, szószok és pirított, grillezett gomba kaphat egy löttyintésnyi feketekávét, szépen el fogja mélyíteni a gomba ízét, a kávé nem fog érződni. 

Mikor kerüljem el?

Bezöldségelt levesek, paradicsomos szószok, úgy általában minden olyan gombaétel esetében, ahol zöldségek is vannak a receptben. 

A csodás barna tányér Ruzicska Tünde arany kezeit dícséri. 

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.