Fantasztikus ízpárok: gomba és kávé

Fantasztikus ízpárok: gomba és kávé

Nem kell megijedni, jó lesz. 

A kávé a gomba tökéletes ízfokozója. Természetesen nem egy pumpkin spice lónyál lattéra gondolok, hanem egy bika és sittes feketére, keserűn, mint egy rosszabb reggelen mi magunk. 

Bár a képen rókagomba van, a kávé pontosan annyira jó termesztett csiperkével, vagy laskával is. 

Hogyan használjam?

Minden gombafajhoz illik, így akár tejszínes, sajtos, húsos, fűszeres gombás raguk, szószok és pirított, grillezett gomba kaphat egy löttyintésnyi feketekávét, szépen el fogja mélyíteni a gomba ízét, a kávé nem fog érződni. 

Mikor kerüljem el?

Bezöldségelt levesek, paradicsomos szószok, úgy általában minden olyan gombaétel esetében, ahol zöldségek is vannak a receptben. 

A csodás barna tányér Ruzicska Tünde arany kezeit dícséri. 

 

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.