- Címkék:
- 3 alapanyag
- vegán
- csicseriborsó
- lepény
- 300 g csicseriborsó
- 1 l víz
- 2 dl extra szűz olívaolaj
- só
A borsót beáztatom egy éjszakára a vízbe, másnap simára turmixolom. Az olaj felét belekeverem, sózom. Nokedliszerű sűrűség az ideális, ha túl sűrű, még adok hozzá vizet.
Egy serpenyőt, vagy tepsit bőségesen kiolajozok és kb 5 mm vastag rétegben beleterítek a masszából. A tetejét is meglocsolom az olajjal.
Előmelegítem a sütőt 220 C fokra, betolom a serpenyőt és 15-20 p alatt aranybarnára sütöm a lepényt. Forrón tálalom.
Pár napig eláll hűtőszekrényben, de hidegen nem igazán jó, fogyasztás előtt melegíteni kell. Nem kell hozzá semmi, laktató és finom.
Ha mégis kell hozzá valami:
- paradicsom
- spenót
- forrázott csalán
- fokhagyma
- római kömény
- tejföl
- görög joghurt
- tört fokhagyma+római kömény+tejföl
- sült paprika