Vegán étrenden élek tíz napja

Vegán étrenden élek tíz napja

Meglepően könnyen ment a 100 napos kísérlet legeleje.

Előzmények, a teljes képhez érdemes elolvasni, kommentelés előtt feltétlenül.

Nem hiányzott semmi, nem kívántam húst, tejterméket és tojást, nem változott semmi, talán picit fogytam, de azt meg nem mértem le. Az könnyítés volt, hogy bár régóta tervezem ezt az étrend-próbát, az időpontot az határozta meg, hogy egy füstölt kolbásztól enyhe ételmérgezést kaptam és a húst ezért egyáltalán nem kívántam egy ideje, így az pont mindegy volt, hogy eszem-e. A tejtermékek és a tojás nem hús, így ott kissé aggódtam, egyelőre úgy tűnik, fölöslegesen. 

Na jó, de mit ettem?

Mivel a hozzáadott cukrot is megvontam elővigyázatosságból -nehogy mértéktelen sütizabálás legyen a buli a sötétebb órákban- nagyon sok gyümölcsöt ettem. Banánt, pomelót, körtét, almát, ananászt és homoktövist.

Feltérképeztem a növényi italpiacot és felháborodásomban kifejlesztettem egy tíz perc alatt elkészülő és húszforintos növényi ital receptet, a lényeg a linken.

Mivel az étrendem elsősorban nemzeti konyhák eleve vegán fogásaira fog épülni, a régi kedvenc klasszikusokat már elő is vettem, ilyen az aglio e olio spagetti, leírás a linken. Többször volt ez az ebédem, az elmúlt években elfelejtettem mennyire csodálatos. Sok minimalista olasz ételt fogok enni, engem nagyon boldoggá tesznek.:

Elkezdtem reggelizni, zabkását, erről itt tudtok minden fontos információt elolvasni.:

Vettem egy raklap római salátát, lett belőle rakott étel is, bármilyen meglepő, és nagyon jó volt, recept itt.:

Kovászoltam medvehagymát, igaz, azt évek óta kovászolok, így nem újdonság. Így készül.:

Ittam sört és bort is.

Ettem olívaolajos, füstölt sókristályos rozskenyeret. Az elég jó kombináció. A rozskenyeret nagyon kívánom, fogok sütni klasszikus koriandermagos feketét, erről majd később.

Mivel másokra is főzök, sütöttem steaket, főztem kecskepörköltet, amikkel nem volt gond, mert soha nem kóstolom az ételeket, amikor főzök. Vagy kimérem, vagy tudom, teljesen mindegy, hogy belenyalhatok-e, vagy nem, mert eddig se nyalogattam bele, legfeljebb nem volt elég sós a főztöm, de az állítólag bajnok kecskepörköltnek még a sóssága is megfelelt, úgyhogy ez nem probléma, és nem is lesz az.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.