- Címkék:
- botmixer
- hasznosholmik
Melyiket vegyem?
Húszéves botmixeres tapasztalatom azt mutatja, a legolcsóbbat. A motor irgalmatlanul könnyen leég, ezért a drágára is vigyázni kell, nagyiparira meg úgysincs szükség otthon.
Jól néznek ki a fémek, nem színeződnek el fűszerpaprikás ételektől sem, és ha cél tűzforró termékek keverése, akár hasznos is lehet, bár a műanyagok is elbírnak egy 50-60 C fokos levest, ezen nem kell parázni. Ha a tartósságot nézzük, ez a termék sose lesz olyan tartós, hogy a fémburkolat játékban legyen egy műanyaggal szemben.
A teljesítmény szintén mérsékelten fontos, átlagos háztartásban elszolgálnak a gyengék is.
Egyetlen helyen érdemes megvizsgálni a kinézett terméket, és ha valaki tényleg vigyáz a szerkezetre, akkor a tartósság érdekében a fej csatlakozásánál ellenőrizze, milyen minőségű anyagból készült. Ha nagyon gyík műanyag alkatrészek csúsznak össze, az hamar el fog nyíródni a forgástól, és nem lesznek többet fogacskák, amik átviszik az erőt a késre.
Mire jó?
- krémleves
- főzelékhez, úgyis csomós lesz a rántás, hát azt kisimítani még a zöldségek belerakása előtt
- palacsintatészta is csomós lesz, azt kisimítani
- szappanfőzésnél a szalagosodás sokkal hamarabb, percek alatt bekövetkezik botmixerelve
- papírmerítés előtt a pép előállítására
- smoothie készítéséhez
- dzsem főzéshez
Mire figyeljetek?
Nagyon könnyű leégetni, ezért legfeljebb 1 percig szoktam vele dolgozni, utána engedem visszahűlni.