Nem tudok és nem akarok főzni 4: kétperces kenőkék

Nem tudok és nem akarok főzni 4: kétperces kenőkék

Sorozatunkban sorra vesszük a teljesen fogalmatlanok, és a konyhai műveletektől irtózók számára szükséges ismereteket. Tojásfőzés, rántotta, tükörtojás, tészta szósszal, virslifőzés és hasonló magasságokra számíthattok. Most a hidegen pár perc alatt összedobható kenőkék jönnek, amelyekkel egy kifli és egy alma segítségével kész a minőségi ebéd. 

Sorozatunk többi része a linken. 

Miért?

Két perc alatt (TÉNYLEG) és két kifli/rozskenyér/pita és egy alma, vagy két paradicsom, paprika, csili ki mit, és kész a tartalmas, finom étkezés. Ha többfélét készítesz, pompás vendégséget is tarthatsz belőlük.

Minden alábbi recept hidegen és percek alatt elkészül. Botmixer szükséges. 

Sósak

Hummusz (a képen majonézzel, ami nem kötelező, bár ütni üt) ehhez a gyors változathoz konzervet vegyetek, ne főzőcskézzetek!

 Lencse és gesztenye (kész lencsekonzervből itt!)

Tökmagolajos pesto

Gesztenyehummusz (kész konzervből itt)

Céklalevél pesto (lehet bármilyen zöldből)

Édesek!

Bizony, vannak olyan hidegen kikeverős krémek, amikkel akár egy vacsorán is előállhattok, kész szemfényvesztés, dolgod nincs vele szinte semmi, konyha se kell. 

Zabpuding

Sokféle mascarponés krém

Gesztenyepüré

Joghurt, kávé, datolya

Krémsajt, juharszirup, mogyoró

Tejszínhab, cukor, kávé, durvára tört kávébab, zabpehely, só

Joghurt, darabos lekvár

 

 

 

 

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.